Станимир Стоилов: Може да се наложи да направим промени (ВИДЕО)

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното гостуване на Локомотив София. Мъри бе категоричен, че „сините“ имат крещяща нужда от точки. Той добави, че за него мач без фенове не е мач. Наставникът на столичани е на мнение, че щом работят нощните клубове, не вижда причината стадионите да бъдат затворени.

„Мисля, че всички футболисти нямат големи проблеми. Надявам се до утре всички болежки да са изчистени и да сме в максимален комплект за мача“, започна специалистът.

„Лично казах, че в контролата не съм доволен от организацията. Имаше добри неща в завършващата фаза. След пауза, когато отборът е бил разделен, трудно можем да градим. Имахме два-три дни заедно, трябва да градим“.

„Мисля, че за Кордоба има отговор от ФИФА и УЕФА. Няма такъв казус вече. Проблеми имахме поради това, че отложиха мача на Шелис заради коронавирус. Гьоко игра 15 минута за националния си отбор, което е добре. Кордоба е единственият, който няма много игрова практика“, добави той.

„Футболистите и аз нямаме големи притеснения как да решим финансовите проблеми. Моята работа като намаляване на бюджета е свършена. Казах и преди, че Левски има финансови проблеми. Г-н Ивков ще отговаря на този въпрос. Трябва да продължим да развиваме облика си. Добрата игра трябва да бъде подплатен и с добри резултати“.

„В началото Локомотив направи добро впечатление. Отбор, който се изгражда в движение. Не е лесен скокът за тях. Имат добър точков актив. За мен по-важно е как ние ще играем. За мен мач без публика не е мач. Трябва да се намери някакво решение, след като работят кафета, театри и дори нощни клубове. Правилата трябва да важат за всички. Не виждам как може да си на кафе или нощен клуб, а да не си на стадиона. Мерките могат да се спазват, стига да се спазват някакви правила. Би трябвало да стане от днес за утре. След като така слагаме забрани. В нощния клуб са на 50 см един от друг. Сега има и ваксини. Всеки може да се ваксинира. Не виждам защо трябва да има забрани. Държавата е решила проблеми с ваксините. Който не иска да се ваксинира – да си носи последствията. Недоумявам как работи нощен клуб, а стадион не. Ако има желание, може да се реши проблем. Тези мерки и без това никъде не се спазват“, каза още Стоилов.

„Да даваме крайни оценки 48 часа след Конгреса е рано. Изразили сме мнението си. От Михайлов и всички във футбола зависи да го направим по-добър. От него може да очакваме помощ и взаимодействие с държавата като този със стадионите, с базите. Футболът има проблеми. Михайлов ги е видял. Ако не ги решава… Има недоволство от работата във футбола“.

„Левски има крещяща нужда от точки. Точковият актив не отива на Левски. Трябва да играем и да печелим. Има двубои, които са в графа „задължителни“. В такъв мач на „Герена“ играхме добре, но не успяхме да спечелим. Левски няма накъде да отстъпва. Ако Левски не е подкрепян от феновете си, не играе на нивото си. Футбол без фенове не е истински футбол. Нашият отбор играе по-силно, когато има подкрепата на феновете“.

„Имам идеи за промени. Винаги съм бил с идея за избистряне на титулярен състав. Давам шанс на всеки. Не искам да се зачертава само с една грешка. Ще решавам утре. Може да се наложи да направим промени. Имаме висящи с картони“, завърши Мъри.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук