Левски ще води преговори с кредитори всеки ден до края на годината. Това разкри изпълнителният директор на клуба Иво Ивков. Той обяви, че действително е щял да се кандидатира за президент на БФС през миналата година, когато обаче конгресът пропадна.

„Миналата година се водиха разговори да издигнат кандидатурата ми за президент на БФС. Считам, че с тогавашната подкрепа щях и да спечеля. Човекът, който най-вече ме убеди, беше Наско Сираков. Това е минало и изобщо повече не ме интересува, още повече като видях какво се случи на този конгрес. Ние ще работим с футболната централа, така че ще се въздържа да кажа какво мисля за този конгрес и за новото ръководство. Тогава, ако не беше отложен конгресът, щях да се кандидатирам и мисля, че щях да спечеля. Единствено ме интересува Левски в момента. Това е важно предизвикателство в моя живот. Единствено работата ни в Левски. Надявам се съвсем скоро да си проличат резултатите. Не си ли проличат, ще си носим кръста“, заяви Ивков.

„За конгреса повече няма да говоря. Ще е грешно 48 часа след провеждането му да нападаме или да заявяваме очаквания. Предлагам да се даде възможност на Боби, който лично на мен ми обеща, че ще има сериозни промени в работата на БФС. Надявам се да го видя и да не ме накара да съжалявам за подкрепата ми. Шегувам се, пак ще го подкрепя, защото сме близки приятели. Вярвам, че ще намери сила и енергия да промени нещата в българския футбол, защото има крещяща нужда от рестарт. Няма време за губене“, коментира от своя страна Наско Сираков.

„Ще имаме прозрачност за действията си. Ще аргументираме решенията си по важните въпроси, по важните договори и важните предприети стъпки. До Нова година всеки ден ще преговаряме с наши кредитори. Половината задължения са безспорни, другата половина са лихви. Това е тема за размисъл и ще апелирам пред съответните органи, когато му дойде времето. Нека покажем покажем, че сме надежден партньор и редовен платец на безспорните задължения“, завърши Иво Ивков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук