По информация на Gerena.bg трима от най-обещаващите таланти на Левски са подписали договори с мениджъра на директора на ДЮШ на Левски Йончо Арсов. Футболистите Асен Митков, Антоан Стоянов и Пламен Андреев са парафирали своите контракти с Виктор Кирков.

Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски.

LEVSKI.BG

Митков започна като титуляр за „сините“ срещу Черно море на 23.05.2021 г., а Андреев замени Николай Михайлов през второто полувреме.

Митков прави своя официален дебют едва на 16 години и 3 месеца, което го превръща в един от най-младите дебютанти в историята на клуба.

Рекордът до момента се държи от Антонио Вутов, който се появи за първи път със „синята“ фланелка малко преди да навърши 16 години. Големите любимци на Сектор „Б“ Радослав и Борислав Цоневи записаха дебют на 16 години и един месец.

Асен Митков е най-младият футболист, играл за Левски в последните няколко сезона. Полузащитникът е част от състава на Левски U17. През зимата изкара подготовка с първия състав на „сините“ и записа участие в две контроли.

LEVSKI.BG

Пламен Андреев също е на доста крехка футболна възраст. Стражът дебютира за Левски едва на 16 години и 5 месеца.

Така талантът се превърна в един от най-младите вратари, дебютирали за Левски. На точно същата възраст за първи път в игра се появява и настоящият капитан на „сините“ Николай Михайлов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук