Днес от 16:30 часа ЦСКА-София и Левски излизат в първия си двубой за сезона. Сблъсъкът буди интерес заради хората на треньорските скамейки. Приятели, които дълго бяха чакани да се завърнат начело на любимите си отбори в България. Е, сякаш по перфектен сценарий Стойчо Младенов и Станимир Стоилов го сториха почти едновременно, а сега за първи път след прибирането си у дома ще се изправят един срещу друг.

Двата тима влизат в срещата от различни позиции. „Сините“ имат едва 2 победи в първите си 8 шампионатни срещи. Въпреки това в трите си мача след завръщането на Стоилов показаха тактическо и игрово израстване. Сигурно е, че Младенов ще мотивира по най-добрия възможен начин играчите си, а Стоилов ще изкара максимума от моментния потенциал на Левски.

Настроението на стадион „Георги Аспарухов“ е коренно различно, отколкото бе само преди месец. Ако този мач бе с 30 дни по-рано, нямаше да са много оптимистите сред феновете на Левски. Сега обаче не е така заради връщането на Стоилов. През седмицата трима играчи имаха проблеми и висяха за двубоя – Николай Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов. Всички те обаче ще бъдат хвърлени в боя. Ариегардът на „столетниците“ ще бъде формиран от Горанов Зайков, Шелис и Михайлович. В халфовата линия Стоилов ще заложи на Георги Миланов като дясно крило, а вляво ще действа Здравко Димитров. Андриан Крае ще започне в средата заедно с близнаците Цоневи. Димитър Костадинов, който е по-креативен и вкара 2 гола на Марек за купата, ще бъде опция за втората част.

Левски заздрави отбраната и започна по-трайно да владее топката. Сините ще опитат да покажат това и днес. А напред ще разчитат Билал Бари най-накрая да се отпуши.

За Левски удари часът на истината. Защото именно в такива мачове се расте. Сега е моментът да се покаже, че тези футболисти на „сините“ могат да играят под напрежение и да правят крачки напред.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ: Михайлов, Горанов, Зайков, Шелис, Михайлович, Р. Цонев, Краев, Димитров, Б. Цонев, Миланов, Бари

Резерви: Андреев, Александров, Галчев, Найденов, Костадинов, Мартин Петков, Марин Петков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук