Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде брифинг преди утрешното гостуване на Марек в Дупница за Купата на България.

„Не мисля, че сме в позиция да подценяваме някого. Смятам, че всякакъв вид несериозност в този мач вможе да ни създаде проблеми. Всеки мач трябва да играем на максимум“. 

„Всеки отбор срещу, който се изправяме играе мотивирано срещу нас. Трябва да бъдем на максимум. В последните години нямаме спечелен трофей или Купа, че да подценяваме“. 

„Физическата подготовка не е наред. Отборът не е водил подготвителен период. Тренираме по-внимателно. Ще се опитваме с мачовете да вдигаме кондиционното ниво. На този етап до зимата нищо не може да се направи“. 

„Имам проблеми с играчи. При темпото и желанието в мача с ЦСКА 1948 на базата на слабата кондиционна подготовка се получават леки травми. На този етап Ники Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов са с леки травми. Това ще е шанс за играчи, които не играят толкова, да влязат и да покажат на какво са способни. Всеки трябва да си пази мястото в основния състав“. 

„Не виждам какви проблеми могат да имат футболистите, когато има мач ЦСКА – Левски. От Двубой с голям заряд. Стимулът на мача е достатъчна мотивация да надскочиш себе си“. 

„Вярвам изключително много на треньорската работа. С нея могат да се подобрят много от компонентите. Не мисля, че имаме кой знае какви големи проблеми във фаза атака. Имахме добро взаймодействие в защита на последния мач“. 

„15 години по-късно отново дъвчем тази тема. Жалко за българския футбол, че още говорим за това. В другите държави говорят за отопление в долните дивизии, а ние, че въобще нямаме терени. Тъпчем си откъм инфрасктура на едно и също място. Даже новите терени, които се направиха в България са на ниско ниво. Доколкото знам в Пазарджик си правиха нов терен, Черно море също, а всички се оплакват. Нещо, което е направено, както трябва – можете да излезем да го видите. 2005-2006 го правихме терена“. 

„Ние като клуб с история и традииции единственото, което можем да си поставим като цел е спечелването. Би трябвало да играем с всички сили да спечелим Купата. По принцип Купата за мен винаги е била десерт, а не основно ястие, но като имаме постна пица, поне да пробваме да вземем десерта. Като не се спечели Купата, не е добре за Левски. Да, ако си спечелил титлата и загубиш Купата, не е толкова страшно“. 

„Има доста неща, които младите трябва да подобрят, да доразвият, да добавят футболен интелект, който са имали бившите нападатели на Левски. От тях трябва да изискваме, а те да изпълняват“, каза Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук