Наставникът на Левски коментира изрази надежда, че най-доброто пред водения от него отбор предстои.

„Мисля, че отговорихме на нивото на феновете. Доволен съм от стила и начина на игра, който показа отбора – желанието, амбицията и организацията на играта. До 70-ата минута контролирахме и топката и мача. Имахме положения, но не успяхме да ги реализираме. Ако продължаваме да играем с тази точност и увереност, с която играхме през първото полувреме, мисля, че отборът върви на прав път. Доволен съм от отбора днес. Аз мисля, че изцяло контролирахме мача. Бързо превключвахме от фаза защита и фаза атака. Не съм очаквал, че може да играем толкова уверено и с такава точност. Не давахме възможност на противника да контраатакува“, каза Стоилов.

„Пресата и играта ни в защита беше 99% успешна. Това, което сме работили, футболистите се опитват да го предадат на терена. Играхме агресивно и високо, като не давахме на противника да играе. Не играхме слабо, а играхме в стил „Левски“. Видях доминиращ Левски, който искам да виждам. С Локомотив инициативата бе поделена. Искам да виждам това, което видях днес“, каза Стоилов.

Той обаче призна, че тепърва трябва да се решават кондиционните проблеми в отбора.

„Смятам, че направихме огромна стъпка напред. За първи път Левски не допусна гол. ЦСКА имаше една ситуация. Играта на отбора във фаза защита бе на високо ниво. Агресията също и се справихме. Липсваше ни късмета, за да завършим с гол. Вратарят на противника показа добро ниво. Работим, тренираме, ще се опитаме с мачове да решим кондиционния режим. Футболистите спазваха тактическата дисциплина, играха уверено, с настроение и трябва да добавим елементи във фаза атака. Това е твърде рано, за да изисквам толкова много от отбора. Отборът има подобрение във фаза защита и контрола на топката. Ако продължаваме така времето, в което ще играем добър футбол няма да е далеч. Стил с много комбинации. Беше важно да видим организацията в играта. Да, ще има лакатушене. Не може всеки мач да очакваме чудеса в отбора, с оглед ситуацията. Днес беше от добрите мачове. Видяхме добри неща и трябва да работим най-вече в атака“, каза още специалистът.

„Ако трябва да съм честен, имах сериозно вълнение след появата на стадиона, най-вече от позитивизма у нашите привърженици, който се е запазил с годините. Непокътнати са останали феновете, които са стожер на левскарщината, ние трябва да отговорим на тяхното ниво“, завърши Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук