Левски посреща отбора на ЦСКА 1948 днес от 19:45 часа на „Георги Аспарухов“. Сините изиграха най-добрия си мач през изминалия сезон именно срещу този съперник, побеждавайки го с 3:0 на 19 септември 2020-а с попадения на Насиру Мохамед и Борислав Цонев (2). Една година по-късно, целта пред отбора отново е същата – нападателен футбол и резултатна победа. Още повече, че това ще е първият домакински сблъсък след завръщането на Станимир Стоилов в Левски.

Със сигурност емоциите сред сините привърженици ще са големи. А отборът ще трябва да отвърне на призивите „Сините в атака“, които ще дойдат от трибуните. Именно такава е настройката на треньорския щаб и играчите.

Пред Стоилов има един проблем – контузия на халфа Радослав Цонев. Той получи травма в бедрения мускул по време на заниманията през седмицата. Вчера полузащитникът въртеше обиколки под погледа на кондиционния треньор Михайло Шекероски. Ради до последно ще бъде под въпрос за сблъсъка, като шансовете да попадне в стартовата единайсеторка тази вечер са 50 на 50.

Мъри няма да прави промени в ариегарда. Под рамката на вратата ще застане капитанът Николай Михайлов. Защитната линия ще оформят Драган Михайлович, Христос Шелис, Гьоко Зайков и Иван Горанов. В халфовата линия ще оперират близнаците Ради и Борислав Цоневи. В случай, че вторият капитан на „сините“ не може да започне, то неговото място ще заеме Андриан Краев. Този път Георги Миланов ще получи по-голяма свобода на действие и вместо на десния фланг ще стартира в ролята на плеймейкър. На върха на атаката отново ще бъде Билал Бари, отляво ще напада Здравко Димитров, а отдясно 17-годишният Марин Петков.

На Левски ще търси задължителна победа, ако иска да играе някаква роля през сезона. Моментът за трупане на самочувствие и помпане на мускули е удобен.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ: Михайлов, Горанов, Зайков, Шелис, Михайлович, Р. Цонев, Б. Цонев, Димитров, Миланов, Марин Петков, Бари

Резерви: Андреев, Галчев, Александров, Найденов, Краев, Костадинов, Мартин Петков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук