Непосредствено след като напусна стадион „Георги Аспарухов“ Христофор Хубчев реши да говори единствено и само пред „синята“ медия на България Gerena.bg, за да внесе повече яснота по отношение на това, с какви чувства си тръгва от Левски.

Здравей, Христофор. Как си и къде те откриваме в момента?

– Здравейте! Намирам се в София и се чувствам добре.

Като за начало на нашето интервю, би ли споделил с какви чувства си тръгна от „Герена“? Чувстваш лиto се обиден?

– За да съм максимално откровен, бих казал че си тръгнах огорчен, но единствено и само от решението на ръководството да се разделим по такъв начин. От друга страна съм силно впечатлен от феновете на отбора. В деня, в който стана ясно, че Левски няма да разчита повече на мен, аз получих изключително силна подкрепа от привържениците на „сините“. Няколко дни не спираха да ми пишат с окуражителни и благодарствени слова. Това ме кара да мисля, че все пак съм оставил добри впечатления у тях.

LEVSKI.BG

Kaто стана въпрос за решение от страна на ръководството, някой потърси ли те, за да ти обясни, как се е стигнало до такова решение за раздялата с теб?

– Не, никой не ме потърси. Аз разбрах за това решение буквално след съгласието на Станимир Стоилов да се върне на „Герена“.

А лично Стоилов потърси ли те, за да проведете разговор с него и самият той да ти даде обяснение за решението си?

– В интерес на истината – да. Имахме разговор с г-н Стоилов. Но от него лично на мен не ми стана ясно почти нищо. Липсваха ясни аргументи.

Съжаляваш ли, че няма да можеш да играеш под ръководството на Станимир Стоилов в любимия Левски?

– Не, аз съм наясно, че така е трябвало да стане. Не искам да съжалявам за неща, които не зависят от мен.

А смяташ ли, че прегоря в мача с Берое, когато получи червен картон и това твое прегаряне е повлияло по някакъв начин на Стоилов за решнието, което е взел?

– Не, категорично не споделям това виждане. Дори не смятам, че съм прегорял в мача. На всеки футболист може да се случи, когато гори в мача. Никой не е застрахован.

LEVSKI.BG

Въпреки всичко, ти не си създавал проблеми с разтрогването на твоя контракт и като цяло целия процес по прекратяването му мина гладко.

– Вижте, аз съм левскар и си тръгвам като такъв от стадион „Георги Аспарухов“. Това няма как да се промени, въпреки създалата се ситуация. Проявих разбиране и съм наясно с финансовата криза в клуба, така че беше най-логично от моя страна да ти тръгна, без да предявявам каквито и да било претенции към Левски.

Би ли разказал малко повече за 14-годишното ти обещание, дадено на дядо ти, за което стана ясно непосредствено, след като ти отбеляза попадението ти за Левски?

– Интересно е, че аз лично имах много бледи спомени за това обещание. Като цяло то ми беше припомнено от моята майка. Дядо ми е луд фен на Левски. Той е гледал Гунди. Ако трябва да бъда напълно откровен, когато играех в други отбори, той ми казваше, че може да вика единствено и само за Левски. Е, 14 години по-късно видя внука си да играе за отбора на сърцето му, а след гола буквално крещеше със сълзи в очите от радост и вълнение.

Имаш ли вече оферти от други клубове?

– Имам няколко оферти, да. Но все още обмислям къде да продължа кариерата си.

Смяташ ли, че може един ден отново да се завърнеш на „Герена“?

– Разбира се. Защо не? Както вече казах, аз съм Левскар и винаги ще остана такъв.

На финала на нашето интервю, какво иска да пожелае Христофор Хубчев на фенове на Левски?

– Пожелавам на всички фенове на Левски скоро нашият любим отбор да заеме мястото, което му се полага. Левски да стане шампион и да заиграе отново в европейските клубни турнири. Нека да продължават да подкрепят отбора така, както винаги са го правили досега.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук