Новият старши-треньор на „Левски“ Станимир Стоилов даде първата си пресконференция след завръщането си на „Герена“.

 „Изключително съм щастлив да се завърна в моя клуб. За съжаление мечтите ми и желанията ми бяха да се завърна в много по-ползотворна и положителна обстановка. За съжаление тези 13 години съм отсъствал от клуба само се е рушило. За мен Левски е основно любов. За мен е важно да има стабилност във финансирането на клуба“, каза Стоилов във встъпителното си слово.

„Безброй са раните на левскарите. Не знам дали ще има време да зараснат. Не очаквам утре да литнем и да направим чудеса. Очаквам подкрепа. Очаквам да има повече доверие в нашата работа. Ще бъде труден период. Много пъти се е налагало да взимам нестандартни решения, да бъда остър. Ще имам цели. След като сме Левски трябва да си поставяме високи цели. Изоставаме още от борбата за титлата, но трябва да мислим изключително позитивно, да мислим за класиране в евротурнирите и за спечелването на купата. Ще спазваме дисциплината във всяко едно отношение. Навсякъде левскарят трябва да е за пример.

В последните години видях една съблекалнята, която само се извиняваше. Безброй загуби за нас“, допълни още треньорът.

„Затварям чалготеката в отбора, а отварям професионалния футболен клуб“, каза Мъри.

„Никога не съм се притеснявал за себе си. Винаги съм се притеснявал, когато съм бил треньор на Левски, какво ще стане с Левски. Знам, че футболистите са най-изстрадалите. Те се измориха да губят. Футболистите трябва да се променят, ако искат да обикаляме трибуните в добро настроение. Нямаме реки от пари, а имаме сигурност. С добра работа може да очакваме по-добри резултати. От утре се захващаме с по-сериозната работа. Пред Левски е изключително тежък път. Футболните ни противници избягаха прекалено много напред във всяко едно отношение. Лудогорец избяга изключително много напред защото вече има завършена база. Няма да бъда истински щастлив, ако редуваме слаби и силни игри. Ще се опитаме да променим мисленето и начина“, допълни още треньорът.

„Тодор Батков – моето мнение за него съм го казал преди 13 години. Той тогава ни излъга нас. Той е най-големият виновник Левски да стигне до тук. В момента нямам от неговите съвети“, коментира Стоилов.

„Като ръководител, аз не съм забравил какво той причини на Левски. На мен може би лично ми направи хубаво. Тодор Батков е основният виновник Левски да стигне до фалит. От сълзливи интервюта нямам нужда. По-добре да помага, ако може финансово. Аз нямам нужда от друго от него“, добави новият наставник на Левски.

„Още не съм подписал договор. Колко ще е срокът не е толкова важно. Финансовата нестабилност на клуба не е позволявала за никакви разговори. Аз също имах други идеи за себе си. В момента сме тук, защото Левски е в най-лошото състояние, в което може да бъде.“

„Не ми трябват единични хора. И преди работихме двамата със Сираков. Сираков трябва да се концентрира изцяло като задачата си като собственик“, продължи Стоилов.

„Няма футболист, който да бъде доведен и аз да не го искам. Ако питате, аз ще ги доведа и аз ще ги искам.“

„Във футбола няма нищо страшно. Нищо не е на живот и смърт. Аз вярвам много в треньорството. По-спокоен съм, защото нашият треньорски щаб е показал, че може да постигне нужните резултати“, каза още Стоилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук