Бившият собственик на Левски Тодор Батков направи любопитно изказване след днешното Общо събрание на „синия“ клуб, което се проведе на „Герена“.

„Ако „Магнитски“ ни беше заварил със собственик Георги Попов, разбирай Васил Божков, това значеше гражданска смърт за Левски. Защото това не е шега работа, това не е присъда, която излежаваш. Става въпрос за работа на много служби, много агенции, от най-силната държава в света, под това нещо седи подписът на американския президент. Това остава до края на дните“, заяви Тодор Батков.

„С новия спонсор ще се подобрят рязко маркетинга, мърчъндайзинга, работата с рекламодатели и т.н. Трябва да пестим, да се харчи умерено. Шест години не съм участвал в тези събирания. Как да не подкрепям Сираков?

Все повече трябва да се опираме на феновете, да се подобри бизнес частта на мениджмънта. За спортните неща не искам да взимам отношение. Там главно наши футболисти искам от школата с много ограничен брой чужденци. Трябва да имат доказани качества и ниски заплати и да получават бонуси за резултати. Това, което направих 2004-а година аз. Тогава намалих наполовина заплатите и вдигнах страшно премиите и следващите две години играчите взеха по 130 хиляди евро на човек заради успехите в Европа. И четвъртфинала в Купа УЕФА и класирането в ШЛ. Като има големи заплати или мениджърът се е договорил за високо условия, оттам насетне – шапка на тояга. Заплатата си тече. Колко такива случаи имаме?

Мъри Стоилов би трябвало да е голямата новина. Призовавам го – Мъри, ти си рожба на Левски. Клубът е в сериозна ситуация и всички левскари трябва да помагаме. Беше обсъдено акциите да отидат при феновете. Наско я е обсъждал с Тръста. Той е готов да го направи, но трябва да има ясен механизъм и сигурност. Понеже ние не сме като нашите съседи от югозапад, където всички са пионери. Трябва да вземем пример. Нужен е баланс, а подобен модел е при Валенсия. Имат 100 хиляди члена, но имат нормални органи на управление с правомощие. Ясен е механизмът как се действа. Не е толкова трудно“, завърши Тодор Батков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук