Бившият председател на тръст „Синя България“ и дългогодишен журналист Васил Колев използва профила си в социалната мрежа Фейсбук, за да сподели своето мнение по отношение на събитията покрай Левски, след сключването на договора с новия генерален спонсор на „сините“.

Публикуваме написаното без редакторска намеса:

Най-важната новина днес е, че светлината в тунела, за която писах, се появява от три посоки.Нито една от тях не е в това, че спонсорът „Палмсбет“ ще изсипе някакви пари в Левски и ще реши някакви текущи проблеми. Това е чисто прагматичната страна и се случва вече години наред. Драмите „Кой ще ни даде пари сегааааа“ не ме вълнуват. Вълнува ме как Левски да не стига до тези драми.По същество.

Първата и най-важна светлина е, че според мен в сряда Мъри Стоилов ще се съгласи да стане треньор на Левски. Освен ако не му бъдат предложени някакви унизителни условия, но не като пари, а за работа. Мисля обаче, че е готов за това предизвикателство. Тук много ще натежи и това, че публиката скандираше името му в събота. Публиката не можеш да я излъжеш. Тя нито веднъж не скандира името на Сираков последната година на стадиона, колкото и голямо доверие да му имаше. Но скандира това на Стоилов, въпреки усилията да бъде очернен като човек, който гледал парите и всякакви глупости. Този мит, мисля, че ще започне да рухва в сряда.

Вторият важен момент е, че на практика „Палмсбет“ ще командва парада в извън спортната част. Като собственик в сянка. Естествено, че акциите няма да иска да вземе, защото това е отговорност, има и дългове и едва ли им е готино да им натресат всички простотии от последните години. Хубави са намеренията на „Палмсбет“, дано се получат. Звучат като всичко, за което сме се борили години наред. Сигналната лампичка е, че при Божков имаше много пари, ама нищо не се случи. И тук може хората да включат причината – Божков имаше хора, които или нямаха желание, или нямаха възможности да направят нещо сериозно с парите, които изля в Левски. Сега ще е по-стегнато, усещането ми е, че ще има повече желание, а и възможности за сериозна работа. Но е само усещане.

Третото е, че с идването на Стоилов, ще се успокоят много неща, които не са нормални. Дори и при най-големите парашутисти от последните години не е имало такава нетърпимост към критики, както сега при Сираков. Нито пък е имало толкова сериозни поводи за критики, защото никога футболният отбор (а Левски е най-вече и преди всички футболен отбор) не е бил толкова зле. Ще се види и че е въпрос наистина на експертиза, която Стоилов притежава. Няма как журналисти или привърженици да бъдат нарочвани за „врагове“ само защото казват това, което всички виждат – Левски е слаб отбор и нищо не се прави по същество, за да стане по-добър. Тая виртуална простотия между привърженици трябва най-накрая да приключи и фокусът да стане футболът. Ще рухнат и митовете за някаква „странични“ причини за критиките. Критики има, когато има повод. Ако Стоилов работи добре (а съм сигурен, че ще е така) то критики няма да има. Ама няма и кранчета, нали? Освен ако някой не тръгне да внушава, че Стоилов отчислява от заплатата си или подобна глупост.

Всъщност Стоилов ще поеме своята част и то по-голямата част от битката Левски да бъде нормален клуб. Защото няма логика за това да се борят привърженици, а не президента, управляващите, треньорите, играчите и т.н. И ще го направи и като съмишленик в идеен план. Левски трябва да бъде свободен и независим клуб, който сам се бори за себе си, а не чака да му спуснат пари и да му плащат масрафа.Не е необходимо да го казвам, но Станимир Стоилов е член на Тръст „Синя България“ почти от самото му създаване и активен съмишленик. С това е уникален и единствен сред бивши играчи и треньори на клуба, както и невероятно последователен. Заради това се надявам, че ще се съгласи и ще бъде треньор на Левски. Едва ли можем да се надяваме на нещо по-добро.

И само още нещо: мечтата ми като левскар в този момент е Стоилов да получи максимални, ама максимални правомощия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук