Историята на Levski Family в едно откровено интервю за Gerena.bg (ВИДЕО)

Днес „синята“ медия на България ще ви представи един човек с мисия и каузи, а именно Милен Панайотов и благотворителната организация LEVSKI FAMILY, на която той е съучредител.

Здравей, Милене, как си?

– Здравейте, добре съм, благодаря. Радвам се, че дейността на асоциацията LEVSKI FAMILY предизвика отново интересна медия, в случая говорим за неформалната но пък за сметка на това наша си медия в лицето на GERENA. BG, за което сериозно благодаря.

Искам да запознаем нашите зрители и читатели с благотворителната кампания LEVSKI FAMILY, откъде тръгва всичко и как се възроди идеята?

– Ами, всичко тръгна преди точно 5 години през 2016 година по време на един от традиционните ежегодни турнири „СИНЬО ЛЯТО“, който се организира от Националния клуб на привържениците и Ултра Варна. Тогава присъстваше и един французин Пиер Фрише и именно той дойде с идеята, представи ни една презентация по време на турнира, в която представи своята идея за благотворителна организация, която да обединява фенове на ЛЕВСКИ, да бъде в полза на фенове на ЛЕВСКИ. Малко след това в началото на 2017 година асоциацията бе официално регистрирана със седалище в Париж – Франция, като аз съм съучередител заедно с Пиер и вече 4 години и нещо си действаме, както трябва – регистрирана организация. Но интересното е, че наистина идеята дойде отвън, което малко не говори добре за нас като българи, защото дойде един французин за да ни научи на благотворителност но все пак се поучиха нещата.

Сигурна съм, че на всички ще ни бъде интересно да ни разкажеш малко за благотворителните кампании, за „Синя Коледа“, търговете, „Левскарски Великден“, как се случват там нещата?

– Случват се вече всяка година, стават все по-сериозни, „СИНЯТА КОЛЕДА“ върви вече мисля четири години, първи бяха, ако не се лъжа нашите приятели от Търново – OCB. След това тя се разрастна и се прави на много места – Шумен, Габрово, Карлово. Там идеята е да се помага на основно възрастни хора в малки населени места, на които се подаряват по случай Коледа пакети храна, трайни продукти, дрехи и други. Турнирите „СИНЬО ЛЯТО“, те са вече една много голяма традиция, която продължаваме, а LEVSKI FAMILY е съорганизатор три-четири сезона. Всеки един вече турнир, който „синята“ общност организира е по някакъв начин със съответната благотворителна цел, съответната благотворителна кампания. По време на всеки турнир се събират някакви средства, които целево се насочват към нуждаеш се човек.

Вижте цялото интеревю във видеото.

Автор: Мирела Якова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук