Стойка Кръстева донесе втори медал за България на Олимпийските игри в Токио! Европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка Кръстева се класира за полуфиналите на турнира по бокс в категория до 51 килограма след победа с 4:1 съдийски гласа (28:29, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) над китайката Юан Чан.
Българката спечели 1/4-финалната среща на турнира по бокс за жени в категория до 51 килограма срещу поставената под № 2 в схемата Юан Чан (Китай), действаща шампионка от Азиатските игри и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нандзин 2014. 

Така Кръстева си гарантира минимум бронзово отличие от Олимпийските игри в Токио 2020, а с това осигури и втори медал за страната на Игрите в Токио след среброто на Антоанета Костадинова в турнира по спортна стрелба на 10 метра пистолет.

Стойка Кръстева (червено)

Двубоят започна с успешно кроше на китайката. Ляв прав удар на Стойка Кръстева. Десен прав удар на Стойка попадна в главата на Чан Юан. Нов ляв прав в тялото на Чан пласира Кръстева. Успешна контраатака на Кръстева. Ляв прав на Чан Юан попадна в целта. Стойка Кръстева спечели първия рунд с 4:1 съдийски гласа.

Прекрасна игра на Стойка Кръстева в началото на втория рунд дясно и ляво кроше в главата на китайката. Комбинацията бе повторена и след няколко секунди. Ново страхотно ляво кроше попадна в главата на Чан Юан. Десен прав удар на Кръстева попадна в целта.  Успешна контраатака на китайката. Стойка Кръстева се активира в последните секунди. Стойка Кръстева спечели и втория рунд с 4:1 съдийски гласа. 

Стойка Кръстева търсеше по-далечна дистанция в третия рунд. Ляв прав на Кръстева в главата на Чан Юан. Българската боксьорка спечели третия рунд с 5:0 съдийски гласа и 1/4-финалния двубой с 4:1 гласа.

Стойка Кръстева (червено)

За място на финала Кръстева ще срещне представителката на домакините Цукими Намики.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук