Константин Баждеков призна, че на Левски му трябва стратегия за развитие. Новият изпълнителен директор на “сините” е заел този пост, защото като левскар се чувства длъжен да помага на закъсалия клуб. Той всъщност за втори път зае тази длъжност на “Герена”, като ще я оваканти в края на месеца, за когато е насрочено Общото събрание на футболния клуб.

“Аз съм убеден, че всеки, който обича Левски и се вълнува от съдбата му, трябва по някакъв начин да помогне на любимия си клуб. Наистина, аз почти не съм се колебал, когато получих предложение да заема този пост. Миналата седмица клубът трябваше да остане без представляващ. Независимо, че аз поисках отсрочка, за да си помисля, бях готов да поема тази отговорност, защото Левски се нуждае от помощта на всеки, който обича клуба. Условието ми бе, че аз поемам тази отговорност като Изпълнителен директор само до Общото събрание. Близо 20 години в Левски за човек, който е и на определена възраст, трябва да прецени до каква степен оперативната работа в такъв клуб е голяма отговорност и натоварване, особено в настоящия момент. Но съм готов да помагам, доколкото мога”, заяви пред бТВ Баждеков.

“Положението в Левски е ясно на всички, че не е добро. Клубът преживява труден етап от своето развитие и целта е да се спаси от най-лошото – да не получи лиценз и да отиде в по-ниските нива на футбола. За момента ръководството в лицето на Наско Сираков и Павел Колев, с помощта на ресурси, които дойдоха най-вече от привържениците и спонсорите на клуба, Левси успя да преодолее този фатален момент. Спонсорските договори обаче не стигат да се издържа клуба. Парите от тях вече са усвоени. Най-големият ресурс, който помага на клуба, е нашата публика. За месец и половина мога да споделя, че в касата са постъпили над 717 хил. лева от продажба на стоки, билети, абонаментни карти. До момента имаме продадени над 2400 абонаментни карти. На първия мач със Славия дойдоха почти 8000 човека. В този момент една подкрепа от 50-60 хил. лева са много важни да клуба. С тези ресурси успяваме постепенно да върнем коректността на клуба към нашите партньори. Независимо от тази голяма подкрепа, Левски трябва да има стратегия и програма, с която да гарантира бъдещето на клуба с дългосрочно и сериозно финансиране” каза още директорът.

“Нямам принос за новия спонсор. Това е принос на труда на много хора, които работят за реализирането на това. Дай Боже да се случи! Благодаря на Лъчезар Петров и Милко Борисов и на екипа от Левски в лицето на Павел Колев и най-вече на Наско Сираков. Разговорите продължават и да се надяваме в най-скоро време да успокоим и зарадваме нашите привърженици. Става въпрос за структура с многостранна дейност, която оцени какво е Левски и се ориентира в едно партньорство. Дано се реализират тези идеи и да имаме дългосрочно партньорство в рамките поне на няколко години. Така ще има редица възможности за взаимноизгодно развитие и дано Левски се върне на мястото, което му се полага. Разбирате, че няма да вляза в детайли, защото още нищо не се е случило. Когато има конкретни цифри, те ще бъдат съобщени относно срока на договора и неговите параметри. Но фирмата е достатъчно сериозна и мисля, че е доказана в своя бизнес. 100% е българска и мисля, че намеренията в нашето партньорство са доста сериозни и ангажиращи”, каза още той.

Той коментира и случилото се с провалената сделка с Джоузеф Диксън.

“За съжаление, когато клубът е изпаднал в такова положение, хората, които го управляват са готови на всичко, за да стабилизират нещата. В такъв период си принуден да правиш много компромиси и да допускаш грешки. Аз също съм допускал грешки и съм опитвал да ги поправям. Хубавото е, че не се допусна тази грешка, която можеше да доведе до още по-неприятни неща. С новия спонсор всичко е въпрос на много проучвания и разговори, които се водят от доста време. Аз съм се ангажирал да продължа започнатото и да помогна това да се случи и до Общото събрание това да е факт. При такива договорки не може да се поставят срокове, но и двете страни имаме желание нещата да се случат по-бързо. Левски има нужда от помощ. В момента имаме 23 картотекирани футболисти, което никога не се бе случвало в историята. От тях до 20 години има 12 играчи – 4 са на 16 години, 5 – на 17, един на 18 и 2 на 20. Средната възраст на отбора е 21 години и 6 месеца. За да е такава структурата на отбора, си представете, че ситуацията, в която изпадна клубът, е принуден да търси футболисти, които са в рамките на възможностите, които позволяват финансовите условия. Всички в Левски имат забавяне на плащанията, но всички, които са тук, обичат обора достатъчно, за да го вдигнат на крака. Отдавна хората искат да има повече наши кадри в състава. От тези 23-а само 5 не са наши юноши, нещо, което не знам дали се е случвало в историята”, допълни босът.

“В момента имаме разбиране от всички наши контрагенти, независимо, че текат и дела, които ще намерят решение в близко време. Затова толкова разчитаме на това дългосрочно партньорство, което трябва да се случи и Левски да се върне на своята коректност, която винаги е имал през годините за обслужване на всичките си ангажименти. В момента всички задължения са въпрос на договаряне и предоговаряне. Много от тях са разсрочени във времето. Левски дължи сериозни цифри към различни структури. Конкретните ангажименти са да се изпълнят задълженията към персонала и футболистите. Всички задължения, свързани с лицензирането на клуба, са изчистени и в момента се предоговарят задълженията към държавата и към някои съдебни дела”, сподели директорът.

“Аз още миналата седмица поканих чрез нашия представител в УС Илия Христов, всички фенски структури на една опознавателна среща, за да им споделя моите идеи. За съжаление, не всички се отзоваха, но тези, които дойдоха, бяха доста активни в комуникацията и клубът направи тази стъпка в желанието да има по-малко глоби и да се помага на отбора реално”, завърши Баждеков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук