Малко като след като направи своя дебют в МСЛ бившият футболист на Левски Станислав Иванов говори пред „синята“ медия на България в откровено интервю, в което разкри подробности за своето състояние и за това, дали следи положението на „Герена“.

Здравей, Стаси. На първо място искаме да те попитаме, как си и къде те откриваме?

– Здравейте. Чувствам се отлично. Вчера изиграх първия си мач от доста дълго време насам. След операцията се възстанових и се чувствам много добре!

На 09.12.2020 година Чикаго обявиха твоя трансфер официално. Кажи ни, какво се случи, след като премина в редиците на американския тим?

– Не се получи така, както очаквах, защото на подготовката скъсах менискус и след това трябваше да ми бъде направена операция, но сега всичко е наред.

Ти направи вече своя официален дебют срещу отбора на ДС Юнайтед. Имахте аванс от два гола, но го изпуснахте и в крайна сметка завършихте наравно. На какво се дължи това и как ти усети своите първи минути на терена след дългото отсъствие?

– Да, вчера изиграх първите си минути. Чувството е невероятно отново да се върнеш към това, което обичаш най-много. Не успяхме да победим, но след два дни има следващ мач.

Можеш ли да кажеш, че сега си напълно възстановен и готов ли си да изиграеш цял мач?

– Да, сега съм напълно възстановен след дълги и интензивни натоварвания. Все още не съм готов да играя цял мач, но постепенно и това ще стане!

Няма как да не те попитам, следиш ли събитията в Левски? Какво мислиш за всичко това, което се случва в любимия отбор?

– Разбира се, че следя всичко случващо се в Левски и гледам всеки мач! Но не искам да коментирам случващото се.

Би ли споделил твоето мнение за аферата „Диксън“?

– Не е моя работа.

Какво е твоето мнение за настоящата селекция в Левски и смяташ ли, че с този отбор „сините“ ще имат шанс да се преборят за трофей?

– Смятам, че трябва да се даде време на всички млади футболисти, защото имат качества, а не трябва да се настоява за титла на всяка цена, което е трудно за клуб като Левски!

Поддържаш ли контакт с бившите съотборници от „Герена“ и ако да, то с кои точно?

– Да поддържам контакт със доста от тях . Чуваме се почти всеки ден.

LEVSKI.BG

Би ли разкрил, те какво споделят с теб за настроението в съблекалнята и като цяло за положението на стадион „Георги Аспарухов“?

– Вижте, момчетата са предимно млади и искат да се докажат. За тях сега е моментът и не трябва да го изпускат. Не трябва да гледат странични фактори.

Стаси, ти беше част от отбора в доста труден момент за клуба, който все още продължава да е труден като цяло. С какви чувства си тръгна от „Герена“?

– С най-добри чувства, разбира се. Левски остава отбора на сърцето ми и се надявам един ден да го видя там, където му е мястото!

Някои футболни специалисти определиха трансфера ти като крачка, която трябва да направиш в залеза на твоята кариера. Ти как го определяш и смяташ ли, че е крачка напред в твоето развитие?

– Вижте, всеки си има мнение. Щом съм направил тази крачка, значи смятам, че е правилна. Виждате тук доста млади играчи играят и се развиват и отиват в големите първенства.

В събота за Левски предстои важен мач със Славия. Обявен е код „синьо“ за привържениците. Как виждаш ти изхода от този двубой? И смяташ ли, че стадионът ще се напълни?

– Да, наистина ще бъде доста труден мач, но аз смятам, че стадионът ще се напълни и искрено ще се радвам да го видя пълен. Моето мнение е, че Левски ще вземе този мач. Първо заради самите тях и най-вече заради феновете, които ще дойдат на стадиона!

За пореден път Левски разчита много на най-големия си спонсор – феновете на отбора. Какво би искал да кажеш на тях и какво би им пожелал?

– Какво искам да им кажа? Да продължават с тази любов, която имат към клуба, защото без тях Левски нямаше да го има вече. С феновете на Левски отборът винаги ще е жив!

LEVSKI.BG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук