Собственикът на Левски коментира случилото с кандидат-купувача Джоузеф Диксън и пропадането на преговорите между него и Левски пред Дарик радио. Сираков заяви, че британецът по всяка вероятност се е уплашил, тъй като в договора е било заложено, че ако той не изпълнява инвестиционния план през първата една година, да бъде съден като физическо лице.

„Афера е силна дума. Аз 6 месеца водя разговори с него, и  когато бяхме на финала, не приемам, след като сме изпратили договор с цифри, които са обсъждани с него, да започнем да си говорим през медиите. Това е несериозно, не се прави така. Единственото, което съм искал, е Левски да е максимално защитен. В медиите можеше да се коментира, когато всичко е завършено“. 

„Това е негово право да говори, но аз го приемам като извиване на ръцете и решеих да перкъсна преговорите с него. Стремял съм се и на моите адвокати им казах, и на него го казах, че единственото, което искаме, е Левски да е максимално защитен. Нямахме финансови спорове. Бе заложено в договора, че ако не изпълнява инвестиционния план през първата година, да го съдим като физическо лице“. 

„На мен ми беше симпатичен Джоузеф и не мога да го нарека измамник в никакъв случай. За мен на този етап случаят е приключен. Ако Джоузеф промени мениенето си, може да ми звънне“.

„Казах на Благо Георгиев да му каже, че с тези палми и с Palms Bet ще станем като Африка. Сигурно избързах, но истината е, че при преговорите с него, това беше бъдещето на клуба да влезе в съвсем друга орбита и да се изстреля на съвсем друго ниво“. 

„Да, заради него исках концесия на стадиона. Ние сме направили оценка по международен стандарт, оценка на материалните активи. Това е валидно пред всяка финансова институция по целия свят. Като документация и запознаване с цялостното състояние на клуба, беше му представено коректно и честно на Диксън“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук