УС на Тръст „Синя България“ официално внесе в деловодството на ПФК „Левски“ АД искане за свикване на Общо събрание на акционерите. 

Публикуваме съобщението на УС на Тръст „Синя България“ без редакторска намеса:

УС на Тръст „Синя България“ иска да информира синята общественост, че на основание чл. 223, ал. 1 от Търговския закон, като притежател на повече от 5% от регистрирания капитал на дружеството, официално внесохме в деловодството на ПФК „Левски“ АД искане за свикване на Общо събрание на акционерите.

Предвиденият дневен ред включва доклад за дейността на Управителния съвет на Дружеството и постигнатите резултати за изминалата година, представяне на изготвената план-програма за развитие на Дружеството, избор на нов Надзорен съвет, както и освобождаване от отговорност на текущия. Също така, отново включваме предложението си за изменения в Устава на Дружеството, които да гарантират неприкосновеността на клубните символи на Левски, което беше отхвърлено от мажоритарния акционер на предното Общо събрание.

С това си действие, Тръст „Синя България“ иска да изкаже дълбоката си загриженост за случващото се в любимия ни клуб, но не само. От създаването си, нашата организация е работила единствено и само за добруването на Левски. Водени от това желание, ние неведнъж сме влизали в конфронтация с всички досегашни собственици. Същевременно, в годините доказахме възможностите си за конкретни действия в полза на клуба, съвместно както с ръководствата на ПФК Левски, така и с целокупната левскарска общност.

Изхождайки от гореизложеното, предвид критичната историческа ситуация, в която се намира Левски и спазвайки разбирането ни за следване на институционален подход, ние смятаме, че най-подходящият, легитимен и авторитетен форум за взимане на общи решения за бъдещето на Клуба ни е именно Общото събрание на акционерите. В допълнение искаме да добавим, че на 17.07.2021г. ще е изминала точно една година от предното такова.

Очакваме от ръководството на ПФК Левски да свика ОСА в най-кратък срок.

С уважение,
УС на Тръст „Синя България 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук