Сираков: Американска финансова институция изпрати документ за инвестиции от над $150 млн. (ВИДЕО)

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков ще говори пред медиите преди началото на подготовката на „сините“ за новия сезон.

Ето какво каза той:

„До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Изпратен ми бе документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над 150 милиона долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Даден е документът за проверка. Надявам се до 2-3 дни да има повече яснота по въпроса“.

„По-важното е инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и за първия отбор да бъдат приети и да бъдат заложени в договора. Дали ще бъде подписан е друг въпрос. Надявам се да имаме яснота в следващите дни“.

„Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в Левски, ако се случат нещата и се подпише този договор. най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора. Не съм загубил надежда, че ще се случат. Ако това стане имаме готовност за селекция и за треньор“.

„Имаме план „Б“. При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си да се стигна до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови рекламни спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план „А“.

„Живко Атанасов е пуснал писмо до клуба, че си прекратява договора. Това е неговото право, както и на всички останали футболисти. В интерес на истина аз не успях да им благодаря, тъй като те играха целия пролетен полусезон без да получават заплати. Затова и всеки може да реши какво е неговото бъдеще“.

Акциите са в клуба, както и книгата на акционерите. Разбира се, имам договорка с Диксън за определени суми пари, които регулярно да бъдат превеждани в клуба. Ще е по-трудно, ако не се случи сделката. Тогава приоритетите на клуба ще са други“.

„Ние получихме преди 20 дни лиценз. От тази гледна точка нямаме проблем. Всеки един клуб в България трябва да бъде под сериозен мониторинг. Убеден съм, че документално Левски е най-изрядния клуб в България“.

„Тези пари, които трябва да дойдат първоначално ще ни позволят да изчистим голяма част от старите задължения и да започнем спокойно сезона. Причината да не съм на пресконференцията е, че решихме да не се разводняват нещата. Затова и го оставих сам, за да можете да го раздърпате, като питбули“.

„Братя Цоневи са от хората, които държим да останат в клуба. Не само заради качествата им, но и заради страхотния морал, който показаха през цялата година“.

„Според мен членските карти замряха поради друга причина и това бе пандемията. Сега ще възобновим кампанията и ще пътуваме из градовете. Стартираме от утре. Фен артикулите носят доста дивиденти. Магазинът е зареден доста добре в момента. До края на месеца ще дойдат още артикули. Разчитаме много на това перо“.

„До сряда ще имаме 100% гаранция. Според мен американска банкова институция не раздава такива документи под път и над път. Това също ми дава гаранция. Диксън е запознат с цялостната картинка, затова изявихме желание за влизане в плана за концесии. Не вярвам която и да било институция в България да откаже инвестиция в такъв размер“.

Ако бяха няколко човека между, които да избирам щеше да е лесно. Единствено Джо Диксън прояви желание. 

Валери Божинов помоли да започне подготовка. Явно е решил да продължава кариерата си. Заради желанието му да помогне на Левски през цялата минала година му е позволено да започне подготовка с Левски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук