Българските институции не са водили преговори с Джоузеф Диксън за инвестиция в стадион „Георги Аспарухов“, съобщава bTV. Вчера Диксън обяви, че документите за концесия вече се подготвят.

Стадион „Георги Аспарухов“ документално е собственост на областната управа на София. Евентуалният нов собственик на „сините“ вчера обяви, че вече е започнал преговори за вложение в обекта, но отказа да конкретизира с кого е разговарял.

„Не е подходящо да обсъждам имена и институции и къде съм ходил. Представям модел, който е успешен модел в цяла Европа.“, каза на брифинга вчера той.

След запитване на bTV, от областната управа обявиха, че не са водили преговори с Диксън, а за евентуална концесия препратиха към спортното министерство. 

Оттам обявиха, че Диксън не е искал среща. 

„В ММС не са постъпвали документи, които да касаят евентуална концесия на стадион „Георги Аспарухов“, гласи становището. 

От Столична община също отрекоха да имат отношения с Диксън. „Лице на име Джоузеф Диксън не е търсил и не е влизал в контакт нито с управата на Столична община, нито с главния архитект на София Здравко Здравков. В предаването „Тази сутрин“ членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев отхвърли и друго твърдение на Диксън, че е показал писмени гаранции пред ръководството.

Левски се нуждае от 5 млн. лева, за да започне първенството, като все още не е ясно с какви футболисти ще стартира подготовката и под чие ръководство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук