Международният инвестиционен фонд BC PARTNERS е купувачът, който ще придобие контролния пакет акции на Левски, научи Gerena.bg. Компанията управлява активи за над 40 милиарда долара по цял свят, като има инвестиции дори в България представлявани от DELTA CAPITAL PARTNERS LTD.

BC PARTNERS е главен акционер в „Юнайтед груп“, която придоби първо VIVACOM за 1,2 милиарда евро, а после и NOVA телевизия за над 300 милиона евро (по медийни публикации).

За благоприятната развръзка на бъдещата сделка е съдействал бившият собственик на „сините“ Спас Русев. Самият той продаде VIVACOM на „Юнайтед груп“. Все още няма достатъчно яснота, дали фондът ще придобие директно акциите от Наско Сираков, или ще оперира чрез някоя от многобройните си фирми.

Задълженията на Левски възлизат на малко над 40 милиона лева към днешна дата. Най-големи са те към фирми на бившия собственик Васил Божков (който към този момент все още не ги е опростил), към НАП, към „Главболгарстрой“ за строежа на сектор „А“. Левски дължи пари и на бивши футболисти.

Любопитен факт е, че BC PARТNERS се спрягат в италианските медии като потенциален купувач на Интер Милано от китайските бизнесмени. Фондът предлага 750 милиона евро за контролния пакет на италианския шампион и сделката изглежда въпрос на време. Като ключови фигури в BC PARTNERS стоят имената на Реймънд Свидер, Никос Статопулос и Жан-Баптист Вотие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук