Организираните привърженици на Левски от тръст „Синя България“ излязоха с позиция по отношение на завръщането на Борислав Михайлов начело на Българския футболен съюз, адресирана до ръководството на Левски, до БФС, както и до цялата футболна общественост. Феновете използваха официалната си страница в социалната мрежа фейсбук. където публикуваха посланието.

Публикуваме написаното без редакторска намеса:

До ръководството на ПФК „Левски“

До Български Футболен Съюз

До Цялата футболна общественост

Измина Страстната седмица, а след нея и светлото Христово Възкресение. Тишината, страхът и примирението във футболната ни общественост остава. Свидетели сме на самонадеяна, нагла и ненаядена клика от „футболни деятели“, която си позволява безочливо да организира пародиен 45-минутен „Изпълком“, за да се намести комфортно на ръководните позиции на българския футбол. И то след „официално“ подадени оставки. Стана ясно, че всъщност, тя никога и не си е тръгвала.

Какво свърши тя? Вечно отлагане на събрания и реформи. Безобразно слаб национален отбор. Допускането на преименувани отбори в най-висшия ешелон, сервилни правила и липса на отпадащи отбори. Тежък клиентелизъм – на и извън терена. Липсата на всякаква визия за развитие на родния футбол. Корупция и театралните финансови проверки с оневиняващи доклади на институциите.Списъкът е плачевен и може да продължава до безкрай. Единственото по-тъжно в ситуацията е повсеместното мълчание по всички фронтове – клубове, собственици, футболисти, та дори и фенове…

Левскарите сме свикнали да сме първи. Първи се опълчихме на комунистическия режим и милиционерщината с цената на големи саможертви от страна на нашите предци. Първи бяхме и в Жан Виденовата зима пред парламента. Първи се осмелихме да се борим срещу модела „Бащица“ и да въведем участието на футболните привърженици, което днес е особено актуално. Първи сме и днес, когато ясно и точно заявяваме, че открито се противопоставяме на процесите и управлението на родното БФС!

Срам ни е от вас. Срам ни е от всичките ви интриги, схеми и безочливо управление, което докара българския футбол до това равнище. Срам ни е от политическите ви зависимости. Срам ни е от мълчанието на ръководството на нашия любим Клуб. Срам ни е и от факта, че начело на БФС стои една наша и толкова обичана в миналото футболна легенда, която днес е просто прогнила от материализъм и различни субстанции. Тръст „Синя България“ призовава за промяна. За моментално свикване на извънредно общо събрание и за прозрачен избор на ново ръководство на БФС. Призоваваме най-отговорно и за остра реакция от страна на ПФК „Левски“ по повод бутафорните постановки в БФС. Всички сме наясно, че без нормално управление, клубният футбол в България е обречен на текущото неугледно съществуване с предизвестен шампион и политически обвързаности на големите отбори. Подкрепяме открито всеки, който с необходимия морал и ценностна система да донесе промяна.

Независимо от клубната му принадлежност или пристрастия. Всички видяхме до какво ни доведоха големите „сини“ и „червени“ футболни легенди Колкото и да искате – ние няма да мълчим. Футболът е за феновете.Футболът – това сме ние.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук