Антон Златанов, директор на СДВР сподели мнението си след края на дербито между Левски и ЦСКА-София на стадион „Васил Левски“. Той заяви, че като цяло срещата е преминала спокойно и единственият инцидент с униформен служител е било прилошаване.

Той също така обеща, че всички фенове на Левски, които слязоха на пистата след втория гол на ЦСКА-София ще бъдат заведени под отговорност след преглеждане на охранителните камери.

„При минимално напрежение премина срещата, имаше само по 1000 души на сектор, което предразполагаше да има агитки по заведенията. Това наложи да вземем мерки, особено в централна градска част на откритите заведения. Не се регистрирани никакви инциденти по територия. Има само три задържани лица за наркотични вещества и две за липса на документи.“

„Имаше напрежение само при втория гол на червените – стотина души излязоха на пистата. Припадна един служител от жандармерията, просто му стана лошо, човекът е в болница. В тримесечен срок, всеки, който е заснет стъпил на пистата и е разпознат, ще бъде изправен пред съда“, каза шефът на СДВР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук