Константин Папазов даде обширно инервю за предаването „Игра в центъра“ с водещ Вальо Грънчаров. Папазов разкри интересни неща около Левски.

„Всеки ден сме заедно с Наско Сираков. За мен юридическото прехвърляне на акциите не ми влияе. Аз бях болен по време на предишното събрание на акционерите. Документално дали те са на мое име или не, няма значение. Нито за момент не съм се съмнявал в думата на Наско Сираков. Бях на стадиона на мача със Славия, ще бъда пак в неделя. Ако мога да бъда полезен, ще бъда. Той в поведението си спрямо мен е показал много значимо отношение към мен“, добави Папазов.

„Това са инсинуации, клюки, че съм в лоши отношения и с Павел Колев. Моите ангажименти към баскетбола са много по-сериозни, но всякакви твърдения за лоши отношения между нас тримата не отговарят на истината. Феновете изразиха позиция и не бяха съгласни с някои неща. Но силното в Левски е, че хората имат позиции. Те не могат да бъдат манипулирани. Аз не се сърдя на хората, които неистово са ни подкрепяли. Те имат позиция, може да е различна от моята, но е хубаво, че има позиции“, добави още той.

„Бях в карантина, предстоеше откриване на първенството. Ако PalmsBet не ни бяха помогнали със сума… Ние с помощта на двата спонсора успяхме 60-70% от старите задължения да изчистим“, разкри Папазов. „Финансовите параметри определят спортно-техническата работа за съжаление. Факт е, че Левски е в тежко състояние. Прави чест на Наско, че дава пълен картбланш на Славиша. С парите от Паулиньо бяха привлечени сегашните чужденци. Разделихме се и с Робърта. Според Баждеков, който е доайен, от 2000 година не е имало толкова нисък бюджет в Левски. Сираков е прекалено стриктен и не поема рискове към харченето на пари. Ясно е, че Левски е създаден да побеждава, да е лидер, но реалната действителност е такава. Рано или късно Левски ще бъде там, където му е мястото“, добави той.

„До голяма степен определящото за резултатите е финансовото състояние. Разбира се, някой по-добър треньор може да постигне повече, но повече е финансовото състояние“, каза още Папазов.

„Има сериозен интересен да влязат две чужди компании, има предварителни разговори. Но нещата стават много бавно“, разкри Папазов. „Левски е най-рекламният продукт в държавата“, каза още Папазов.

„В нашата държава много се спекулира. Нормално е двата гранда да бъдат свързвани с управляващите. От нещо, което изглеждаше доста розово, отидохме в другата крайност в последно време. Тази криза влияе е на всяко едно семейство. При първа възможност ще продължат абонаментните карти, с членските карти. Хората искат да видят Наско, да има съпричастност. Не може само да се иска от хората. И ако пак се наложи, ще го направят“, добави той.

„Ако има възможност да бъдат привлечени 3-4 класни чужденци ще е добре. И да се дават шансове на млади момчета като Марин, Мартин. Но може би феновете искат резултати. Сега беше момента за българите. Насиру е футболиста с най-висок договор, който ние наследяваме. Дано да е полезен за отбора“, добави Папазов.

„Спас Русев направи страшно много. Той купи карти за 100 000 лева. В България се продава клюката. Той е много ценен за Левски. Русев има авторитет, контакти. Ние много разчитаме на него. Отделно, знаете за въпросния дълг, който се изчисти. Спас Русев доказа, че се е разболял от болестта Левски“, каза още той.

„Парите от Найджъл Робърта не можем да разтеглим. Със сигурност мога да заявя, че сумата е разделена на две. Не е много лесно и в пандемия да се продава. С Хубчев и екипа му силно се надявам, че ще се разберем. Нормално е да ги боли след начина, по който се разделихме. Трябва да отбележим и положителните неща, които те направиха“, добави Папазов.

„На този етап нямаме индикации някои да иска да си тръгва заради неизплатени заплати. Всички са доста либерални към клуба и имат отношение“, добави той. „Стараем се, със сигурност можем и по-добре. Полагаме всички усилия да направим най-доброто спрямо дадената ситуация“, заяви още той.

„Павел Колев иска да напусне. Той е полезен, но Наско Сираков изчаква да се намери заместник“, заяви той. „Има 20-25 треньори в школата. Тя работи добре. Сериозно се обръща внимание на школата, категорично“, добави той. „Феншопът може да бъде един много сериозен приход. Феновете все пак трябва да получават нещо. Едно е да дадеш 10 лева ей така, друго е да дадеш 30 лева за суитшърт, който да го носиш“, добави Папазов. „Вероятно ще има инициатива във връзка със 107-годишната на Левски. Когато Наско изрази тази своя позиция, повечето го подкрепихме, защото ако всичко в света е добре и е розово, тогава и отделния човек ще е добре и ще може да помага повече“, повтори още Папазов.

„Като човек, който се занимава със спорта, много треперихме на този мач, изтръгнахме го. То е въпрос на начин да бъдеш позитивен или негативен. Радвам се от това, което показа отбора във Варна, например. Целта е да не загубим следващите мачове, ако може да ги спечелим ще е перфектно“, добави той. „Ние пропиляхме много точки през есента. Левски ще бъде там, където се класира. Естествено, че ако не сме в шестицата като седми да се атакува баража за Лига Европа. Отборът до Европа ще има по-добра визия от миналата година“, каза още той. „Смятам, че Левски има потенциал да бъде 3-4 примерно“, добави той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук