Провокирани от поредната порция обещания от страна на премиера Борисов за прекрасен стадион и финал на европейски клубен турнир, който да бъде изигран на него, решихме да предложим на читателите на „синята“ медия на България една ретроспекция на всичко, което управляващите направиха за много български отбори, но никога за отбора на народа.

/Ботев Пловдив

На 11.04.2021 година премиерът Бойко Борисов направи инспекция на реконструкцията на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. С него бе спортният министър Красен Кралев, както и областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

„Ще стане едно прекрасно съоръжение. Да сме живи и здрави, мога да им обещая, стане ли готов стадионът ще ви издействам един финал на купа. Такава е политиката и на УЕФА. Дали супер купа, няма значение. Браво момчета, много сте напреднали“, заяви той.

„25 млн. лв. отпуснахме за строежа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Работи се активно по обекта, като наскоро започна и наливането на бетон на централната трибуна. Освен на строителите, благодаря и на ръководството на клуба, както и на феновете, които са силно ангажирани с този проект и оказват голяма подкрепа. Надявам се, че след като бъде завършен – стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол“, написа Борисов във „Фейсбук“.

Поглеждайки още малко назад във времето, ще видим, че през юни месец 2016 година правителството отпусна общо 3 милиона лева за ремонт на три градски стадиона. На свое заседание на 15.06.16 г. Министерски съвет решава да бъдат отпуснати един милион лева от държавния бюджет за обновяването на стадион “Тича” във Варна. Отпуснати са общо 3 млн. лева като останалите средства са за реконструкция на градските стадиони в Русе и Горна Оряховица. И трите бази, според правителството, отговарят на изискванията на Наредба 2 на Министъра на младежта и спорта за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения, но тази база на Левски така и никога не отговори на техните изисквания.

/Ботев Враца

Връщайки се ще малко назад, ще видим, че на 09.04.2014 година Общинският съвет във Враца учредява безвъзмездно право на строеж в полза на Министерство на младежта и спорта върху част от имот публична общинска собственост – Спортен комплекс „Христо Ботев” – гр.Враца. Причината е предстоящата реконструкция и модернизация на обекта. За да бъде стартирана процедура по избор на изпълнител, следва Община Враца да учреди в полза на ММС право на строеж върху имота, като след приключване на строителите дейности и въвеждане на строежа в експлоатация извършените подобрения в имота, монтираните спортни и други съоръжения ще останат собственост на Община Враца. Парите за реконструкцията са отпуснати на Министерството от инвестиционната  програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите. Първият включва ремонт на съществуваща сграда, реконструкция трибуни и стълбища на сектор Б1 и Г1, реконструкция футболен терен. Вторият етап – реконструкция на лекоатлетическа писта и сектори, реконструкция на трибуни и стълбища на сектори Б2, Б3, Б4, Г2, Г3 и Г4, осветление, LED екран и озвучаване.

lugogorets.com

Черешката на тортата е сервирана през ноември 2013 година, когато държавата отпуска 4 милиона лева на Лудогорец за изграждане на нов стадион! Тази новина е съобщена лично от депутата от БСП Татяна Буруджиева и потвърдена от финансовия министър Петър Чобанов. Не, няма грешка, наистина са 4 000 000 лева! Стадионът в Разград е общинска собственост, ползва се от галеника на властта на база договор за публично-частно партньорство.

Парите се превеждат на община Разград като дела на местната управа в реконструкцията на „Лудогорец Арена” така, че на него да могат да се играят срещи от евротурнирите не само от предварителните кръгове.

В потвърждение на написаното от нас идват и думите на бившия собственик на „сините“ Васил Божков, който наскоро обяви в интервю пред медиите, че властта отдавна си има отбор и това е Лудогорец. Дават му помощи 60:40, строи му стадиони…

На финала, за да не звучим голословно, припомняме на нашите читатели думите на бившия финансов министър Владислав Горанов, който казва следното: „Няма механизъм, чрез който държавата би могла да кредитира или финансира професионален футболен клуб“. Тези думи са изречени от Горанов относно желанието на Левски да получи държавна помощ заради тежкото положение, в което „сините“ се намират.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук