Нидерландско крило, шампион на България, преговаря на „Герена“ (ВИДЕО)

Бившият играч на Лудогорец Йерун Луму, който има требъл с екипа на „орлите“ в момента е на „Герена“ и води преговори за личните си условия, научи Gerena.bg. Ако се стигне до споразумение, фланговият футболист ще подпише договор, без да се налага да преминава пробен период. Луму играе основно като дясно крило, но се изявява също и като ляво крило и централен нападател. Силният му крак е левият. Колегите „Мач Телеграф“ съобщиха, че той от вчера е в София.

В момента Левски разполагат с четирима нападататели в лицето на Валери Божинов, Билал Бари, Стивън Петков и Илия Димитров. Статистиката обаче сочи, че на тяхна сметка те имат общо едва 2 попадения. Божинов се отчете с попадение срещу Партизан (Червен бряг) за Купата на България, а Стивън Петков реализира веднъж в първенството.

Луму е 25-годишен, но разполага с доста богата визитка. Неговата кариера започва като юноша на Вилем II, където се налага и в първия отбор. Именно оттам той пристига в Разград, след което отново се завърща в родината си и за кратко игра в Херенвеен, а после и в Дордрехт. След това за него започва истинско странство – Санкт Пьолтен (Австрия), Самсунспор (Турция), Делхи Динамос (Индия), Петролул (Румъния), Араука (Португалия) и Сабуртало (Грузия). Към момента нидерландецът е свободен агент, като за последно е бил играч на малтийския първодивизионен Флориана. Актуалната цена на футболиста според авторитетното издание tranasfermarkt е 150 000 евро.

Йерун е считан за голям талант в родината му, но го описват като човек с труден характер. Това е и причината Вилем II да се раздели с него с лека ръка. Луму също признава открито слабостите си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук