Защитникът на Левски Драган Михайлович разказа любопитни неща малко преди двубоя на националния отбор на България, който приема Швейцария утре от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Той даде специално интеревю за sdt.ch. Михайлович е роден в Петрово, Босна, но има швейцарски паспорт.

„Един от моите съотборници Мартин Райнов, който бе повикан за този мач ми се обади и ме попита за информация за Швейцария. Аз бях откровен с него и му казах, че ако Джака и съотборниците му са в добра кондиция, мач няма да има“, заяви той.

„Много е студено в последните 48 часа. Вали сняг“, започна Михайлович. „Имах някои опции пред мен. Дори можеше да не напускам Кипър, защото Омония излезе с конкретно предложение към мен. Искаха ме от Израел и Кардиф, но заради Брекзит не се съгласих. Четири месеца не бях играл, а най-накрая предложението на Левски ме задоволи“, заяви той.

„Истина е, че Лудогорец диктува събитията в българския шампионат от няколко години. Но този клуб е толкова силен благодарение на милионите. Футболът е религия тук. Медийният интерес към нас е голям. По улиците хората също много ги вълнува футбола. Но що се отнася до нивото на футбола като цяло, забелязах някои огромни дупки в тактическо отношение“, допълни Михайлович, който сбърка фатално за втория гол на Славия във вратата на Левски при успеха с 2:1 на „белите“ за Купата на България.

„Знаем реалността в Балканите. Все пак имам босненски корени. Помня деня, в който пристигнах в София. От летището, отидох до хотела, после и на тренировъчната база. По пътя видях хора, които се придвижват с каруци, а в същото време в центъра на града видях много модерни нови сгради“, казва още Михайлович.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук