Предлагаме на вашето внимание индивидуалните оценки на играчите на Левски в двубоя от efbet Лига с Ботев (Вр). Ето какво сочи справката на нашия екип (оценките са по десетобалната система):

Звонимир Микулич – оценка 6.4

Като изключим гола, за който нямаше вина, Микулич изнесе що-годе стойностен мач. Следеше играта внимателно и излизаше да пресече на няколко пъти дълги топки между него и защитата. През първата част не беше особено убедителен при центриранията.

Ивайло Найденов – оценка 5.9

Най-после моментни проблясъци от младия Найденов. Допусна да бъде преодолян на няколко пъти, най- вече през първата част, когато целият отбор на Левски се представи ужасяващо, но все пак успя да сътвори и няколко добри пробива. Още в 8-мата минута направи много добър пробив, последван от страхотно центриране, което Патрик- Габриел Галчев не успя да реализира.

Начо Монсалве – без оценка

Получи контузия рано в срещата, за да бъде оценяван.

Живко Атанасов – оценка 7.2

Атанасов имаше честта да бъде капитан на Левски в този мач и смеем да твърдим, че успя да заслужи тази чест.
Изпитваше сериозни затруднения през първото полувреме, където вече споменахме, че целият отбор на Левски не приличаше на себе си, но сериозно подобри играта си през втората част. Успя да отбележи и 2-рият гол, което беше черешката на тортата в представянето на Атанасов.

Патрик Габриел-Галчев – оценка 3.8

Категорично, най-слабият мач в кариерата на Галчев до момента. Определено младият „син“ талант имаш лош ден.
Сериозен пропуск в началните минути на мача, подарък – дузпа за противника и множество грешки беше част от арсенала, предоставен от Галчев в този мач. Все пак, ние от gerena.bg ще бъдем снизходителни към Галчев, имайки предвид ,че той е един от най-младите в състава и силните мачовете, които е изиграл до момента. Добър атестат бе и това, че Галчев не наведе глава примирен с лошото си представяне, а до момента на смяната си се опитваше да бъде активен и да се реабилитира доколкото е възможно.

Тома Даске – оценка 6.0

Французинът хвърли доста усилия в средата на терена в люта битка с Аласан Н‘Диае. И през този мач Даске не блесна с нещо особено, но поне се понрави с голяма борбеност и работоспособност.

LEVSKI.BG

Симеон Славчев – оценка 6.4

Наложи се да влиза на пожар в 30-тата минута, след контузията на Монсалве. През втората част, когато целият отбор на „сините“ изглеждаше вдъхновен, Славчев бе на сравнително добро ниво с навременните си намеси и точни отигравания. Все пак, базирайки се на неговата визитка, продължаваме да очакваме доста повече от бившия национал на България. Времето за него до края на сезона изтича и Славчев е длъжен да докаже, че има място в Левски.

Георги Александров – оценка 5.8

Друг от младите „сини“ таланти получил шанс през тази среща. Александров предпочиташе да не поема излишни рискове и „да не се бута между шамарите“. Стараеше се по-скоро да подсигурява своите съотборници, без да влиза особено много в единоборствата. През второто полувреме, след напускането на Галчев, Александров беше преместен в зоната на левия бек. Ограничаваше включванията си, но и не допусна много пробиви през тази зона. След като получи картон през първото полувреме стана по-внимателен и концентриран в действията си.

Илия Юруков – оценка 6.1

Със сигурност за бъдеще ще се разчита много на Юруков, но и очакванията към него ще бъдат завишени.
Юруков доказа, че притежава добър потенциал, но типично в негов стил „проспива“ голяма част от срещите. За халф в средата на терена, Юруков трябва да бъде по-мобилизиран и активен, както в защита, така и в организирането на атаките. През първата част изпитваше сериозни затруднения да контролира центъра и смело може да твърдим ,че Враца спечелиха средата на терена. През втората част, повлиян от импулса на целия отбор, Илия подобри представянето си.

Здравко Димитров – оценка 6.6

Димитров се отчете с асистенция за първия гол на Левски днес и показа голямо желание за изява. Все пак, очакванията към него също са доста по-големи от продукцията, която ни предоставя до момента.

Мартин Петков – оценка 7.6

Отново силен мач за най-младия играч в селекцията на Славиша Стоянович. Освен, че спечели дузпата, „синият“ талант се понрави със своята непримиримост и хъс. През първото полувреме, когато играта на Левски сериозно боксуваше, Петков беше един от малкото, които се трудеха да променят статуквото. Той бе принуден да се връща далеч назад, да преодолява съперниците си и да търси продължение на атаките, понякога и сам. Явно трябва да поработи върху завършващия си удар, но имайки предвид неговата възраст, то можем да бъдем доволни от играта на Мартин днес. Партньорството му с Робърта в нападението на Левски започва да изглежда все по-обещаващо.

LEVSKI.BG

Найджъл Робърта – оценка 8.7

Абсолютен фигурант през първото полувреме и пълен господар през второто. Сякаш двете полувремена, които изнесе „синият“ голмайстор днес бяха олицетворение на целия характер, който притежава Левски. Може да накарат феновете да плачат едновременно, както от болка и горчивина, така и от радост само в рамките на 90 минути.
Робърта сякаш се преобрази на почивката и отново се превърна в герой за Левски. 2 гола и асистенция отново изстреляха звездата на „сините“ като престижен победител в класацията „Man of the Match”.

Билал Бари – оценка 6.3

Последният привлечен футболист от зимната селекция на Левски се появи в игра като смяна в началото на второто полувреме с идеята да преобрази атаката на тима. Билал успя донякъде да внесе острота в нападението, но все още не изглежда достатъчно добре сработен със съотборниците си.

*Оценките се правят по системата на Sky Sports, където всички играчи започват с оценка 6.0 по десетобалната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук