Предлагаме на вашето внимание индивидуалните оценки на играчите на Левски в двубоя с ЦСКА 1948. Ето какво сочи справката на нашия екип (оценките са по десетобалната система):

Звонимир Микулич – оценка 7.2

Въпреки че не вдъхва особена сигурност в някои аспекти от играта, Микулич трябва да бъде отличен в този мач. Стражът постави рекорд като чужденец с 3 поредни сухи мрежи на вратата „сините“ и ако в предишните 2 мача не беше особено ангажиран, то днес се намеси много добре на няколко пъти. ЦСКА 1948 не създаде кой знае колко положения, но в случаите, когато все пак успя да стигне до такива, Микулич се намеси решаващо. Въпросителна остава ситуацията в 79-тата минута на двубоя, когато Димитър Митков се строполи в наказателното поле след интервенция с Микулич, но в крайна сметка главният съдия Никола Попов не отсъди дузпа.

Драган Михайлович – оценка 6.1

Ако в миналия мач срещу Етър Михайлович се понрави с активната си игра в атака и доброто позиционирано в защита, то днес сърбинът със швейцарски паспорт не изглеждаше особено убедителен. Рядко се включваше в атака. Също така допусна няколко пробива през зоната си. Не успя да впечатли по никакъв начин.

Ребин Сулака – оценка 7.1

Може би най-добрият полеви футболист на Левски в срещата. С основна заслуга „сините“ да запазят вратата си „суха“, Иракчанинът се представи на високи ниво. Изцяло крепеше синята защита в мача и успя да се намеси много точно когато беше необходимо. Премерен и спокоен в действията си , Сулака спечели почти всички единоборства , които можеше.

Живко Атанасов – оценка 6.4

Донякъде беше изненадващо, че Живко беше предпочетен пред Начо Монсалве в титулярния състав на Левски за този мач, след не особено стабилното представяне в миналия мач. Все пак Левски не допусна попадения, а имайки предвид , че Живко е централен защитник, трябва да отдадем заслуженото. Имаше обаче 1-2 ситуации, в които Живко закъсня с покриването на противниковите футболисти и нападателите на ЦСКА 1948 успяха да го разминат. Отново показа, че не трябва да участва в разиграванията, защото техническите му качества са ограничени. На моменти изглежда доста неориентиран.

Файсал Рерас – оценка 6.6

Не може да кажем нещо по-различно за Рерас от това, което споменахме и в миналия мач. Активен през първата част, но наяве излиза слабата му физическа подготовка и доста сваля оборотите през второто полувреме. Успя да направи няколко центрирания и се стараеше да подпомага атаката, докато имаше сили. Времето обаче минава и не може да се оправдава със слаба кондиция до края на сезона.

Тома Даске – оценка 6.0

Французинът незнайно по каква причина фигурираше в стартовият състав на Левски и то в халфовата линия. С нищо не показа, че заслужаваше да бъде там. Доста старание от негова страна, но коефициент на полезно действие – 0. Даске, който по презумпция е централен защитник, беше поставен в халфовата линия до Райнов и по този начин Левски изглеждаше още по-дефанзивен.

Мартин Райнов – оценка 6.7

Точно до преди няколко месеца Райнов беше най-недолюбваният играч на Левски, а сега се разчита на него да бъде основна движеща сила в играта. Натоварен с нехарактерна за него роля, да гради играта и да бъде креативен, Райнов все пак успя на няколко пъти да организира добре атаките на Левски и да задържи топката в средата, без да сгреши.

Насиру Мохамед – оценка 5.1

Ако има класация за разочарование на сезона, то Насиру категорично печели този приз. И в този мач ганаецът отново накара цяла футболна България да се чуди, кой и по каква работа го доведе в Левски , и защо по-дяволите се плати трансферна сума за него?!

Здравко Димитров -оценка 5.3

Единственото хубаво нещо от представянето на Здравко беше, че показа старание във фаза защита. Страшно много брак в действията му. Опита се на няколко пъти да пробие, но сгреши почти всички възможности. Предпочиташе да действа индивидуално, но в повечето моменти Сашо Александров категорично спечели битката с него по фланга.

Билал Бари – оценка 4.9

„Ожесточената битка“ за най-слаб футболист в тази среща се връчва на най-новото попълнение в селекцията на Левски. Въпреки че всички футболисти в нападение за Левски тотално разочароваха втори мач поред, то Бари безспорно беше напълно безличен в „синята“ атака днес. Абсолютен фигурант в състава, напълно незаинтересован от това, че има честта да води атаката на Левски. Не показа ни най-малко желание да докаже, защо е включен в състава днес и защо Левски толкова настояваше да го привлече от Монтана. За 85 минути игра се срещна с топката не повече от 3 пъти, в които сбърка. Ако беше с 5 градуса по-студено, може би нямаше и да се изпоти.

Найджъл Робърта – оценка 6.0

Спекулациите за трансфер около неговото име не стихват и може би това дава отражение в играта му. Играта не му вървеше в днешния ден, но трябва да отбележим, че той беше единственият футболист на Левски, които се стараеше и изглежда не се задоволяваше с нулевото равенство. Оставен сам на върха, по никакъв начин не получи подкрепа от своите съотборници. Робърта се връщаше, за да получава топката от доста по-задна позиция, защото в противен случай тя не достигаше до него.

*Оценките се поставят на база системата за оценяване на Sky Sport, при която всеки играч стартира с оценка 6.5.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук