Отборите на ЦСКА и Левски изиграха отложен мач от 1-ия кръг от първата осмица на Суперлигата. Преди три седмици „сините“ спечелиха домакинството си с 3:2 гейма в новия си дом „Левски София“, а днес домакини са „червените“ и срещата се изигра в зала „Васил Симов“.

Първата част на мача започна малко по-добре за отбора ЦСКА, които поведоха с 4:2 след два аса на Георги Татаров. Левски веднага изравни при 4:4 и дори поведе с 6:4 благодарение на Гордън Люцканов и ас на Александър Николов. Разликата нарасна до 9:5 след отличен блок на Марк МакГивърн и грешка в атака на Мартин Павлов. „Столетниците“ запазиха аванса си до техническата пауза, която дойде при 12:8 след атака на Боян Йорданов. Последваха нови две атаки на Алекс Николов и грешка на Татаров – 15:8 и тайм-аут за Сашо Попов. „Червените“ намалиха малко пасива си до 13:18 след успешни атаки на Димитър Димитров и Павлов. ЦСКА намали още до 18:20 след няколко силни изяви на Димитров, но Левски си върна аванса при 22:18 след нов блок на МакГивърн. В крайна сметка „сините“ спечелиха гейма с 25:20 след грешка в атака на Татаров.

Вторият гейм тръгна добре за ЦСКА, и те бързо поведоха с 6:1 след три отлични блокади и атака на Георги Татаров и ас на разпределителя Делчо Раев, което накара Андрей Жеков да вземе тайм-аут. Това даде ефект и Левски намали до 8:7 при сервис на Марк МакГивърн. „Сините“ постепенно изравниха при 9:9 след грешка на Борислав Манолов и дори поведоха с 11:10 и 12:11 благодарение на Алекс Николов. Играта продължи точка за точка до 14:14, след което предимството на Левски стана 17:14 след атаки на МакГивърн и Алекс Николов и грешка на Мартин Павлов. Въпреки усилията на „червените“, „сините“ увеличиха преднината си и стигнаха до геймбол при 24:18. Армейците намалиха пасива си до 22:24 при сервис на Делчо Раев, който направи и ас, и грешки на Владимир Станков и Гордън Люцканов. Все пак, играчите на Андрей Жеков взеха гейма с 25:22 след силна и успешна атака на Боян Йорданов.

И третия гейм стартира малко по-добре за ЦСКА, които поведоха с 6:4 след блокада на Делчо Раев и контра на Георги Татаров. Левски веднага изравниха и обърнаха до 7:6 в своя полза след атака през центъра на Христо Цветанов и два аса на Алекс Николов. Разликата нарасна до 12:9 след блок на Марк МакГивърн и грешка в атака на опитния ветеран в състава на ЦСКА Ивайло Стефанов. Атака и ас на Димитър Димитров и 12:11, но Левски веднага възстанови предимството при 14:11 след грешка от сервис на Димитров и ас на разпределителя на „сините“ Владимир Станков. Домакините успяха да намалят до 17:16 след атаки на Георги Татаров и Андрей Христов и аут на Алекс Николов от Левски. Армейците дори стигнаха до равенство при 18:18 след отличен блок на Христов срещу Боян Йорданов. Йорданов веднага се реваншира с успешна атака и блокада, а между тях имаше и грешка на Димитър Димитров – 21:18 за Левски. Бърза контра през центъра на МакГивърн и 22:18. „Сините“ запазиха предимството си и спечелиха гейма с 25:23 след нова грешка от сервис на Димитров, а с това и мача с 3:0.

ЦСКА – ЛЕВСКИ 0:3 (20:25, 22:25, 23:25)
ЦСКА: Делчо Раев, Димитър Димитров, Мартин Павлов, Георги Татаров, Андрей Христо, Борислав Манолов – Кристиян Петров-либеро
Старши треньор: АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ
ЛЕВСКИ: Владимир Станков, Боян Йорданов, Гордън Люцканов, Самуил Вълчинов, Марк МакГивърн, Христо Цветанов – Владислав Иванов-либеро
Старши треньор: АНДРЕЙ ЖЕКОВ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук