Тодор Батков е български адвокат и бизнесмен, бивш собственик на футболен клуб Левски. Прекарал ли е COVID-19 тежко, как се е излекувал и какви са впечатленията му, kmeta.bg го потърси за отговори.

 – Г-н Батков, прекарали сте COVID-19. Как се случи?

– Да, случи  се миналата година. В края на октомври се появиха първите симптоми – леко неразположение като при грип. На 2 ноември вече бях диагностициран с коронавирус.

Започнах стандартното лечение с антибиотик. То ставаше по схема – 4 дни взимах двойни дози, четири дни единични. Чух обаче за ивермектин и пробвах лечение с него.

 – Как научихте за иновативното лекарство?

– Чух от приятели. Те го бяха пробвали. От уста на уста стигна до мен колко добре им се е отразило.

– За колко време Ви помогна ивермектин?

 – За 3 дни. Лекарството се пие по схема три дни на гладно, най-добре сутрин. Не трябва да се яде около 40 минути след приема му. След третата доза ивермектин ми просветна. Оправих се! И не изкарах тежко коронавируса.

 – Не закъсня ли пускането на ивермектин на българския пазар?

– Закъсня, трябваше отдавна да се пусне и у нас, разбира се. Знаете, че имам много връзки, приятели и клиенти в Израел. Там лекарството е на пазара. Дори го дават профилактично веднъж в годината срещу всякакви вируси и паразити, срещу отрови, прочиства организма, може да изгражда и антитела. В САЩ вече се използва. Но в България, както всяко хубаво нещо, то срещна мълчалива, но явна съпротива. А лекарството е евтино и безвредно.

 – Но има среди, които очевидно нямат интерес.

 – Вероятно да. Не изключвам в ковид какофонията да има субективизъм и всичко да е борба за надмощие между големите фармацевтични концерни. В САЩ Евросъюзът дава милиарди. Пазарлъците обаче в крайна сметка са на гърба и за сметка на обикновения човек. Създава се паника, безпокойство, напрежение на много фронтове при хората.

Действително има медицински проблем – хора се разболяват от ковид, някои го карат тежко и дори умират, при други има нелеки последици. Но човекът трябва да е в центъра на всички търсения в науката и всичко трябва да се прави в негово име.

А не корпоративните печалби да са на преден план. Нека да видим още какво става по света –  вкараха политиката в нещо грубо, опитвайки се например да отрекат ваксината на Русия, да я изкарат неперспективна и прокажена, а държавата няма капацитет да я произвежда и разпространява.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук