Левски ще се мъчи и през пролетта! Това ми е изводът в едно изречение от видяното по време на подготовката.

В атака много народ, само един вкарва, а и той може да си тръгне. Насиру много ме впечатли, но той и Здравко Димитров трябва и да бележат. Валери Божинов, Стивън Петков и Илия Димитров (едва ли ще остане) не показаха умения на голмайстори, които могат да решат всеки един мач. Ако ще се играе с атакуващ халф зад нападателя, то Стоянович няма типичен такъв (Краев ще го оперират) и ще трябва да налучква кой ще бъде на ниво като Насиру в отделни моменти. Много ми харесват Марин Петков и Мартин Петков, но едва ли те ще решават важните мачове (за Левски всеки мач ще е важен). 

Дефанзивните халфове ще ги докара. Има Райнов, Славчев, Юруков и Тома Даске, които са достатъчни, за да се изберат двама дефанзивни.

Центърът на защитата трябва да е по- добре с Начо Монсалве и Ребин Сулака. Има ги и Живко Атанасов, Алекс Петков и момчето, което много ми харесва как се старае на терена – Георги Александров (Славиша каза, че Георги и Патрик-Габриел Галчев няма да ги маха от отбора). Бековете ще са измежду Файсал Рарас, Найденов, Нганиони (ако го оставят) и Матео Стаматов.

Накрая вратарите са двама и по- добрият да пази. Ники Михайлов е капитан, но Звонимир Микулич хич не е лош.

Славиша Стоянович иска повече от всички Левски да успее и да играе печеливш футбол. Но той знае какво е и финансовото състояние на клуба – много лошо. Затова Сираков има нужда да продаде Робърта. Свежи пари и махане на голяма заплата. Така, че не се зареждайте с прекален оптимизъм.

Още в мача с Монтана ще се види какъв ще е Левски през първата половина на 2021 година. И ще може ли привържениците да мечтаят за Купа или евроучастие? Или и двете ще са утопия и тази година. За холандеца Дилън Джордан (на проби) не казах нищо, но и той не ни каза (показа) нищо.

До 3 март (мачът с Берое за Купата) има почти месец и в това е надеждата Левски да промени облика си към по-добър и печеливш. Другото ни е до болка познато…

Автор: Валентин Грънчаров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук