Кой е новият мистериозен нидерландец на „Герена“? (ВИДЕО)

От вчера на стадион „Георги Аспарухов“ започна пробен период нидерландското крило Дилън Джордж. Повечето от привържениците на Левски бяха скептично настроени спрямо пристигането на фланговия футболист в „синия“ лагер. По-крайните фенове дори споделиха мнение, че привличането на футболист с такава семпла визитка би било твърде голямо разочарование, тъй като дори клиповете с изявите на Джордж са твърде разочароващи.

Все пак нека направим една ретроспекция на неговата футболна кариера до момента с уговорката, че голям процент от нидерландците, които са пребивавали на „Герена“ са били успешни.

Дилън Джордж е роден на 27.06.1998 година в Бевервижик Нидерландия. Висок е 183 см. Основната позиция, на която играе футболистът е като ляво крило, но той може да бъде ползван и като дясно крило и атакуващ халф. Неговата кариера започва още на 10 годинишна възраст. През 2008 година започва да тренира в академията на RKVV DEM, където изкарва 3 години, след което преминава в школата на първодивизионния Твенте. Престоят на Джордж там е цели 4 години.

Следва преминаването му в юношеската формация на отбора, където крилото изиграва за две години от 2016 до 2018 впечатляващите 41 мача, в които отбелязва 16 гола. Като трябва да отбележим факта, че от 2017 година Дилън започва да играе паралелно и за мъжкия отбор на Твенте и това продължава до 2019 година, а през това време крилото изиграва при мъжете 19 мача и реализира 2 гола.

През 2019 година Дилън Джордж е даден под наем в отбора на Хелмонд спорт, който се подвизава в първа дивизия на нидерландското първенство. Там нещата не му се получават, понеже за един сезон изиграва едва 9 мача, като успява да вкара едва един гол.

През 2020 година Джордж е продаден на втородивизионния HHC Hardenberg. В този отбор младият футболист претърпява пълен провал, понеже успява да изиграе едва 4 мача.

От първи юли 2020 година до днес Дилън Джордж е без клуб, което навежда на мисълта, че футболистът не се намира в най-добрата си форма. Любопитен факт е, че авторитетното издание transfermarkt посочва, че най-голямата сума, на която е бил оценяван Дилън Джордж до момента е 250 000 евро, но към момента, в графата му оценка няма посочена стойност.

Остава да видим, дали ще успее да впечатли наставника на Левски Славиша Стоянович.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук