Васил Божков се е заел с издръжката на „Левски“, тъй като Бойко Борисов и Делян Пеевски са спрели да издържат клуба. Това каза бизнесменът в радио интервю от Дубай, където е от година. Божков пое „Левски“ през 2019 г., а след предложението за изменени в Закона за хазарта в началото на 2020 г. се оттегли.

„Никой не ме е принуждавал. Взех „Левски“, защото Борисов и Пеевски, които издържаха клуба, спряха да плащат. Направих го, защото, когато аз правя нещо, се справям добре“, каза Божков в „Политически некоректно“ по БНР.

Укриващият се в Дубай бизнесмен обясни, че „не знае защо Делян Пеевски е спрял да издържа „Левски“ и не го е питал. Божков добави, че депутатът от ДПС е издържал клуба чрез адвокат Александър Ангелов. „Той е един от хората, от които взех акциите.“

В последната година се разрази сага със собствеността на сините, които след оттеглянето на Божков изпаднаха в тежка финансова криза.

На 13 май 2020 г. Божков предаде акциите на Борисов в Министерския съвет, наричайки го „истинския собственик“, а премиерът отказа да ги получи. След призив на фенове и легендарни играчи Божков джироса акциите на Наско Сираков, който и до днес е мажоритарен собственик.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук