Николета Лозанова не се нуждае от представяне. С над 814 000 последователи в Инстаграм и над 400 000 във Фейсбук пловдивчанката няма стигане у нас. Моделът даде много интересно интервю специално за „Марица“.

– Понеже сме от Пловдив – ти и медията ни, започваме с въпроси за града. Какви са най-ярките ти детски спомени от под тепетата?

– Пловдив е любимият ми град в България. Центърът е наистина уникален. Обожавам да се разхождам в него още от малка.

Помня, че с приятелките ми винаги си правихме среща на часовника на пощата. А после гонихме последния рейс, за да се приберем обратно. Аз наистина съм много привързана към града.

Николета Лозанова пред

– Каква мечтаеше да станеш като дете и ученичка? Тренираше ли нещо, участваше ли в други занимания, как се справяше с уроците?

– Винаги съм казвала на баба си, че когато порасна, искам да стана телевизионна говорителка. Даже си спомням много добре, че исках да водя „Новините“. Между другото аз и сега бих чела спортната емисия. (Смее се.)

Като малка съм тренирала лека атлетика, но не съм имала любим предмет в училище. Спомням си, че обичах часовете по математика, защото моята класна ръководителка преподаваше в тях.

– Кои са най-милите ти места в града, които задължително посещаваш и сега, когато се връщаш?

– На първо място моят квартал – „Кючук Париж“. И го казвам с гордост. Много ми е любимо някой като се опита да се прави на интересен по темата. На секундата го слагам на мястото му.

 И друго… обичам да се връщам в училищния двор. Това дори и мен ме изненадва. Ето един спомен, който и сега ме кара да съм емоционална. Беше една неделна вечер, заведох Никол и Николай в моето училище. Стана спонтанно. Исках да им го покажа.

За стотни от секундата ме връхлетяха хиляди спомени… Там имаше деца, които играеха, и като ме видяха, не можеха да повярват, че съм аз. Смяхме се, снимахме се, разказвах им истории от училище.

Малко след това пламна пандемията с Covid-19 и животът ни вече не беше същият. Помня колко свободно и щастливо си играеха тези деца.

Николета Лозанова пред

– Държиш ли връзка с приятелите от детинство, с какви хора още се срещаш в Пловдив?

– Да, разбира се! Поддържам връзка със съучениците си и то с голямо удоволствие. Моята най-добрата приятелка е от Пловдив – Ваня. За мен това са истински приятелства. Те са ценни, защото са издържали на времето. Бъдете далеч от мисълта, че истински близките ми хора са от шоубизнеса.

Николета Лозанова пред

– Посочи трите най-популярни пловдивчани?

– О, тук не позна! (Смее се.) И ще си замълча, за да не произведа не една, а три новини.

– В този град ли се раждат най-хубавите жени наистина? Или Пловдив ги създава? А къде се раждат  най-хубавите мъже?

– Да не се лъжем. Знаете моето мнение по темата и няма да лицемернича. Далеч съм от мита, че българките са най-красивите жени, а колкото до мъжете… Най-хубавите със сигурност не са в България.

Николета Лозанова пред

– Как прие поканата за рекламата на efbet? Все пак има закачка, и то не една?

– Аз обожавам тази реклама – сценария, сюжета, образите ни в нея. Няколко години отказвах да се снимам в телевизионни реклами. Просто не ми допадаха предложенията, нито продуктите. На efbet обаче нямаше как да откажа – нали все пак са игри за напреднали!

Хареса ми провокацията с Валери на финала. Хареса ми и да бъда „треньор“. Явно подсъзнателно са ме усетили, че обичам да „командвам парада“. Шегувам се!

Снимките на рекламата продължиха три дни. Аз наистина не очаквах да бъде толкова мащабна продукция. Но сега с ръка на сърце ще ви призная, че ме смаяха. Такова нещо в България не бях виждала. И искам да има продължение, вече съм си намислила с какво да съм облечена, ха-ха-ха!

Николета Лозанова пред

– В живота също ли даваш съвети на Ники Михайлов? Ако е така – за какво?

– Не му се бъркам във футбола, ако това имаш в предвид. Николай подхожда много сериозно, това е неговият живот и аз уважавам професията му. Съжалявам само, че понякога нещата се представят повърхностно в медиите. Че днес всички ги обичат, утре всички ги хулят. В чужбина това не е така, но не ми се говори по тази тема.

– Обичаш ли да гледате мачовете му? Нервна ли си, има ли предчувствия, суеверия?

– Аз харесвам да гледам мачовете му по телевизията. Не съм окей да ходя на стадиона. Първо, страх ме е да не му вкарат гол. Второ, няма да ти преразказвам какво „въодушевление“ става на трибуните. (Усмихва се.) Самата истина е, че харесвах повече, като ходихме на мачове в чужбина.

Николета Лозанова пред

– Всъщност от кой отбор си? Сега ще кажеш Левски, но честно – като дете?

– Бъркаш, че ще кажа Левски. Не е тайна, че съм от Реал Мадрид.

– Спортуваш ли в момента и какво? Кой спорт обичаш да гледаш по телевизията?

– Никога не съм спортувала и сега не спортувам. Дано не ми се налага да спортувам, че този ген не знам докога ще издържи. По телевизията гледам основно футбол и да ти кажа – разбирам ги нещата.

– Твоята рецепта за хубава дамска фигура?

– Тази рецепта я знае всяка щастлива жена: „Най-хубаво се тренира в спалнята“. Може да ме цитираш. (Смее се.) Това направо си стана заглавие!

– Абсолютно! Кой е стереотипът за теб, който най-много те дразни?

– Най-много се дразня, щом някой каже „плеймейтка“ и си мисли, че е особено оригинален. Знаеш какво влагат в тази дума… За огромно съжаление на всички, истинските плеймейтки се броим на пръстите на ето тази ръка! Мога да свия още два пръста и да останат само три, за щастие.

Николета Лозанова пред

– Става ли ти досадно понякога от ролята на секссимвол? Сигурно страшно много хора досаждат?

– Дразня се на думата секссимвол. Не се приемам за такава и се чудя след 15 години няма ли да измислят някакъв синоним, за да не се отегчавам толкова лесно. То не бях скандална, то не бях фатална… (Следва нова усмивка.) Сега съм просто Николета. И това ме устройва!

– Как започва един твой ден? И има ли такива, в които Николета Лозанова обича да се скрие от света, да мързелува по анцуг и без грим? Или да се отдаде на хоби?

– Зависи какви ангажименти имам. Мога да стана в 7, мога да спя и до обяд. Нося анцузи всеки ден, обличам се основно спортно, не нося грим в ежедневието си. Даже моите приятели, като ме видят различно облечена, ме питат: Какво става, за къде си се наточила?!

Николета Лозанова пред

 Популярна двойка сте с Ники, имате обожатели и обожателки. Как успявате да не се ревнувате? Или го правитe?

– Човек не е ревнив, когато обича, а когато иска да бъде обичан. Аз обичам и съм обичана жена.

– Имаш ли се за успяла жена? Ако не, какво ти липсва още?

– Най-големият ми успех е моята линия – NL Beauty. Дълго време събирах смелост да я представя, но сега съм горда и щастлива. Имам амбиции да я изстрелям в космоса!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук