Кой е Ребин Сулака и ще съумее ли да съживи „синята“ отбрана (ВИДЕО)

Днес Левски осъществи два входящи трансфера като привлече вратар и централен защитник, от когото се очаква да стабилизира защитния вал на „сините“.

Ребин Салука успя да се докаже с екипа на Арда, но дали ще успее да се справи със синята фланелка. Кой всъщност е иракчанинът със шведски паспорт и каква е неговата биография към момента?

Ребин Харид Сулака Адхамат е роден на 12 април, 1992 година в град Анкава, Ирак. Поради специфичната локация на родното му място, той спада към етническата група на асирийците, поради което е силно привързан и към християнската религия. Десет години след появата му на бял свят, Ребин и семейството му напускат своята родина заради избухналата война. Така фамилия Сулака намира необходимата сигурност в Швеция.

Футболът помага много на иракчанина и той бързо се социализацира. Проговаря шведски много бързо, благодарение на което си печели и нови приятели. Първият му клуб в скандинавската държава е ФК Ескилстюна Сити. Тим, от градче на 80 километра от Стокхолм, който се лута из долните нива на тамошния футбол. Сулака дебютира за отбора на 15-годишна възраст, когато той се намира в трета дивизия.

До 2016 година следват едногодишни периоди в други шведски отбори – „Далкруд“ (21 мача), „Люнгскийе“ (20 мача), „Сирианска“ (9 мача) и „АФК Юнайтед“ (5 мача). През 2016-2017 играе за норвежкия „Елверум“ (35 мача/1 гол). Следват едногодишни периоди в катарските „Ал Маркхия“ (22 мача/1 гол), „Ал Кхор“ (14 мача/1 гол) и „Ал Шахания“ (7 мача/2 гола). 

Малко преди да дойде в България Сулака се подвизава в Сърбия, където е привлечен от Раднички (Ниш), по изричното настояване на тогавашния наставник Милорад Косанович, който иска да стабилизира изявите на своя тим в отбрана. Играе в 12 мача за „червено-белите“, където не успява да се наложи като титуляр.

Иракчанинът притежава отлична физика. Висок е 193 сантиметра, което го превръща в господар на „втория етаж“ и борбата за първа топка. Започва качествено атаките на своя отбор и рядко допуска непредизвикани грешки. Той няма нюх към гола, тъй като за 10 години по терените е реализирал едва 5 попадения. Арабинът е доста темпераментен и често избухва ненужно, като това несъмнено му носи и жълти картони.

Авторитетното издания transfermarkt оценява играча на 350 000 евро. Първите думи на Сулака като играч на Левски са:

„Щастлив съм от факта, че вече съм част от исторически клуб като Левски. Винаги имам големи очаквания към себе си и представянето в играта ми. Такъв човек съм, че мразя да губя, така че целите ми са да се справим по-добре в българското първенство”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук