Бившият играч на Левски и настоящ треньор в школата на Лудогорец Захари Сираков излезе с отворено писмо до медиите, в което разкри причините, поради които напусна стадион „Георги Аспарухов“ през 2020 година. Публикуваме написаното от един от най-успешните треньори в Академия Левски за миналата година:

„Дойдох в Лудогорец не за парите! Изписа се, че съм си тръгнал от Левски заради парите, че не са плащани заплати… Хората, които ме познават, знаят, че аз съм финансово обезпечен. Дори съм помагал със заеми на колеги да може да идват на работа. Тръгнах си, защото не видях, че ще ми се дава шанс за развитие към мъжкия футбол. Сега имаше възможност да ми се даде шанс да работя с мъжете, миналата година след като си най-добрият треньор в школата, два пъти му казвах на господин Сираков и той не ме отрази. Нито ми помогнаха за Про Лиценз, дори не ми дадоха U19 да мога да трупам точки за този лиценз.

Когато започнах с набор 2004 преди две години, всеки казваше „не го вземай този набор, нямало деца!“ А ние още първата година спечелихме елитната група и сега вече са най добрите, но за мен не са важни  само победите и резултатите. Сега 4 момчета тренират с мъжете на Левски и имат договори, едно момче подписа с Арда (Кърджали), а са на по 16-17 години!

И тука да кажа, че пак ми опетняват името, че съм вземал деца в Лудогорец, сами са ме потърсели децата, които дойдоха, аз за 5 години в школата на Левски, без значение кой набор е, винаги са били шампиони!

За Лудогорец реших много бързо, ръководството ми дава шанс по-бързо да стигна до мъжкия футбол, помагат на треньорите да се развиват със стажове в чужбина, да ми помогнат за Про лиценз и да водя набор U19, който ще играе и в Шампионска лига и играе във „В“ група освен елитната, много добре ни посрещнаха и изпълниха всичко, от което имаме нужда за работа, организацията е на много високо ниво, сега остава и ние да си свършиме нашата работа, освен успехите да развиеме и момчета за Б и А отбора!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук