Изпълнителният директор в оставка на Левски Павел Колев обяви, че „столетниците“ са на финалната права от преговорите с бившия старши треньор Петър Хубчев за разтрогването на договора му. Заради неуредиците с Хубчев на „Герена“ назначиха Славиша Стоянович като спортен директор, а не старши треньор. 

„Пред приключване сме на разговорите с Петър Хубчев“, разкри Колев след края на Управителния съвет на Левски. 

„Обсъждахме доста детайли. Работата по лицензиране, задълженията, оперативни разходи. Разговори с футболисти към, които имаме задължения. Бяха подписани съответните документи за изплатените задължения. Днес бяха запознати колегите с тях и изхода от тези разговори. Разбира се, лагерът в Хърватия, който предстои след десет дни. Планиране на бюджета за следващите месеци. Левски не би трябвало да има проблем с лицензирането. Останаха малко неща за решаване“, каза още Колев. 

„Това, което се случва в момента с Левски е точно този важен процес – скъсването на пъпната връв да очакваме някой да дойде на помощ. Клубът показа през тази трудна 2020 година, че е в състояние сам да си осигури приходите. Има още доста работа, потенциалът не е реализиран. Със сигурност остовям клуба в по-добро състояние, отколкото го заварих. 

Конкертна цифра за дълговете не мога да кажа. Има дългове с различни падежи. Тази сметка ще ми отнеме дълго време да я направя. Клубът има задължения към Национална лотария, другото е по строежа на сектор „А“, което задължение беше изкупено от фирма на Васил Божков“, добави бившият журналист. 

„Не мисля, че Спас Русев изпълнява някаква роля в клуба. Освен че е ангажиран в някаква степен, имайки предвид, че е бивш собственик – всички бивши собственици се включиха в кампанията за спасяването на клуба.

Преговори за нов спонсор се водят, но вие сами се уверихте, че тези преговори са дълги. Не сме пред финализирани на нови договори. Зимната селекция до голяма степен ще зависи от изходящите трансфери. Водим разговори в тази посока“, каза още Колев. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук