Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори пред медиите след Управителния съвет на Левски. Колев обяви, че е внесъл молбата си за напускане и обясни защо е решил да си тръгне от „Герена“.

„Днес съм внесъл в деловодството молбата си за напускане като председател на Управителния съвет и като изпълнителен директор. Като символичен акт Надзорния и Управителния съвет на съвместно заседание подкрепиха моето желание. От тука нататък трябва да се номинира нов изпълнителен директор и да се изчака неговото вписване в търговския регистър. Дотогава аз оставам на длъжността. Когато колегите се спрат на конкретна кандидатура тя ще бъде обявена пред обществеността. Това решение съм го взел още лятото и съм го казал. Имахме тогава разговор с надзорния съвет и аз изразих желание да бъда освободен с достатъчно на брой аргументи. Най-нормалното нещо при смяна на собствеността е да бъде избран нов изпълнителен директор, който да се ползва с доверие. В разговор, в който присъстваха и тримата членове на надзорния съвет, те ме помолиха да остана до 31 декември. Аз приех този морален ангажимент“, започна Павел Колев.

„Не трябва аз да посочвам мой наследник. Човекът, който заема тази отговорна позиция, трябва да свиква с хора с малък профил да му се катерят по главата и да си издигат профила. Аз в конкретика не бих искал да влизам. Това е нещо нормално за такава позиция, ако има някакво разочарование от тези две години, то е че през първата година, когато имахме бюджет можеше да свършим повече неща. Не е лесно. Има много предизвикателства. Обстановката е сложна в клуба. Да му се гласува доверие и да работи. Истината е че, имам ново предизвикателство пред себе си, което не беше редно да откажа. До голяма степен става въпрос за психическа умора и преценка, че клубът има нужда от нова енергия. Не е имало опити от страна на Наско да ме разубеди. Моят морален ангажимент беше до края на годината“, добави той.

„Няма как човек да съжалява че е работил в клуба на сърцето си. Надявам се да съм дал всичко от себе си. Няма безгрешни хора най-вероятно и аз съм направил грешки. Ситуацията беше доста специфична. Мисля, че най лошото за Левски мина. Всички, които го обичат трябва да гледат оптимистично. В никакъв случай нямам горчилка. Винаги когато имам възможност ще се връщам тук като зрител“, каза още Колев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук