Вторият по големина акционер в Левски Константин Папазов коментира много теми около „синия“ клуб пред Дарик радио. Папазов заяви, че ако има елементарна правда, в петък, когато е двубоя с ЦСКА-София, привържениците на Левски ще изпитат удовлетворение.

Тити изрази надежда, че това ще е последната седмица, в която клубът чака новия си генерален спонсор.

„Левски по смисъла на своето име и на история не може да е аутсайдер, макар че ако сме обективни, в момента ЦСКА-София има много спортни аргументи. В тези дербита невинаги побеждава по-добрият. Тези дербита са шанс за отбора в по-лоша позиция на фона на емоцията, на гребена на вълната, да победи. При всички случаи се надяваме това да е помощ за нас. Ако има предимство, и то е факт, може да изиграе лоша на ЦСКА-София. Аз го гледам от своята камбанария. Смятам, че всичко, което направиха феновете през тази година, може да получи своята награда през този мач. Феновете на Левски доказаха, че са много търпеливи и силно обичащи. В най-тежките моменти, когато няма причина да са щастливи, вярват и стоят зад този отбор“, започна Тити Папазов.

„Тази календарна година ще остане особена за всеки един запалянко, без значение с колко е помогнал, в най-тежкия момент е бил до клуба и го е спасил. За да го има това дерби в петък, феновете са виновни. Те бяха съпричастни в един такъв момент, в който трябва да направят компромиси, да останат. Аз силно се надявам, че именно срещу ЦСКА-София футболистите ще се представят на максимално ниво. Дали това ще е достатъчно, не мога да кажа. Всеки един фен ще прости дори загуба, ако види, че играчите са безрезервни. Този мач е по-особен – по-голям заряд, повече наслада. Търся причини, в които да вярвам. Ако има елементарна правда за синия фен, 18 декември ще е денят, в който да почувстват някакво удовлетворение“, допълни той.

„Силно се надявам тази седмица да бъде последната. Разговорите са започнали на 8 октомври. Водят се разговори с компания на друго ниво, компания с европейски стандарти. Мисля, че сме накрая на нещо много жадувано, което се превръща в панацея на спасяването на Левски. Левски има още много път след това. Колкото и да се безрезервни нашите фенове, има лимит. Те спасиха отбора. Без мощно финансиране, няма как да се случат нещата. Днеска е сряда, надявам се да няма друга седмица. Истинско го вярвам. Логичен завършек на един много дълъг период“.

„По-подходящ от Сираков няма. Всичко сме направили и нещата се случват. Сигурно има хора, които по-добре щяха да се справят, но феновете заложиха на една легенда на Левски. Благодаря за търпението от страна на феновете от името на мен и Наско Сираков. Дори да са допускани грешки, в никакъв случай не са умишлени и не са били с цел да се попречи на Левски. Всичко е правено към моментната ситуация, към деня, към това, което имаме. Не сме чертали пясъчни кули, защото знаете какво се случва с тях. Малко остава още, но това няма да промени изведнъж спортно-технически нещата. Аз не съм се съмнявал в нито един момент. От името на целия клуб съм благодарен на всеки един фен, който проявява изключително търпение“.

Мисля, че разполагаме с изключително качествен треньор. За кратко време се зарази с Левски и едва ли има по-способен от него да ги мотивира и подготви добре спортно-технически отбора. Съперникът е мотивиран, в добро физическо състояние, но съм убеден, че целият син дух ще се влее в нашите играчи. Те са задължени да бъдат безрезервни на този терен, в този ден. Мачът има психологическа точка, реално той е за три точки при победа и 1 при равен. Феновете имат нужда от награда за Коледа. Иска ми да бъда оптимист. Всички аргументи са подчинени на пристрастие, но има и анализ на фактите“, коментира баскетболния треньор.

„Страхът и загубата на самочувствие е вследствие на резултатите, има обективна причина играчите на Левски да са загубили самочувствие. Когато видиш каква армия от истински фенове имаш зад гърба си, не можеш да се страхуваш дори и срещу Реал Мадрид. Можеш да загубиш от класата на противника, но не и от страх. Левски е нещо различно в тази държава, играчите го знаят, те са преки свидетели и са ангажирани с поведението си да бъдат потомци на апостола. Треньорът ще определи кой ще остане. Когато няма резултати, има обосновка и анализ. Не мога да коментирам за Старокин. Славиша Стоянович се ползва с безрезервно доверие, което според мен е някаква опора за него“.

„Наистина много тежка година, желая да я завършим така, че да отговорим на всичко това, което направиха феновете. Аз лично смятам, че може да бъде заровена томахавката между феновете. Хората за различни затова светът е интересен. Водещо за мен е, че генерално има търпение от феновете. В някои критики може би са прави. Когато седнем на една маса, всеки трябва да отстъпи. Всеки един е готов в името на Левски да преглътне егото и да вървим напред заедно. Никой друг в България не е постигнал обединение между клуб и публика. Дори да има критика, тя е за добро – така ми се иска да бъде. Аз съм така устроен като човек. Без значение от интересите, двама души могат да бъдат заедно. Левски е нещо неповторимо за тази държава“, каза още Константин Папазов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук