LEVSKI.BG

Статистиката показва, че чужденци, които се завръщат на „Герена“ рядко повтарят добрите си изяви. Такива са случаите с Аймен Белаид, Кристовао Рамос, Антонио Аниете, Саша Симонович и Седрик Бардон, отчита „Мач Телеграф“. Нито един от тях не успя да оправдае надеждите, които имаха „сините“ към него.

Само Омониго Темиле, Лусио Вагнер и Роман Прохазка успяха да се реабилитират, след като преди това бяха отхвърлени и преотстъпени на други отбори.

Към числото на провалите върви и Брент Рахим, който на няколко пъти бе пращан в други отбори, където блестеше, но не и на „Герена“.

LEVSKI.BG

Според последните информации от „Герена“, сините имат набелязан футболист за лявата зона на отбраната, пише „Тема спорт“. В момента проби в отбора кара Делян Иванов. С подобен подход Левски привлече друг защитник – играещият в центъра на отбраната Алекс Петков, който е син на бившия играч на ЦСКА и националния отбор – Милен Петков. Алекс изкара проби от близо 2 седмици и бе одобрен от бившия треньор Гошо Тодоров.

Сега Славиша Стоянович е наясно с оскъдния бюджет на сините и е принуден да приема футболисти на тестове, след което да докладва на Наско Сираков дали да бъде предложен договор.

За лявата зона на защитата Левски има проблем, след като се пристъпи към принудителна продажба на Иван Горанов в белгийския Шарльороа за 150 хиляди евро, които стигнаха за две погасителни вноски от разсроченото плащане към НАП.

Това лято сините си върнаха левия защитник Орлин Старокин, но по различни причини той не играе редовно или пък действаше като опорен халф.

Дясната зона на защитата е доста проблемна на „Герена“, с изключение на периодите, в които на този пост играха Живко Миланов два пъти, Дъстли Мулдер и набелязаният за връщане от Сърбия – Милош Цветкович. Дупката, която остави Миланов, стана при форсмажорни обстоятелства, припомня „Тема спорт“. Юношата на сините прекрати преждевременно състезателната си кариера поради коварен здравословен проблем и така като десен бек остана само Ивайло Найденов.

Младокът е от най-ниско платените в съблекалнята на Левски. Той получава 6 хиляди лева на месец, но с играта си не убеждава, че заслужава увеличение на месечното възнаграждение.

През декември миналата година Найденов преподписа договора си с Левски и ако го изпълни, ще остане на „Герена“ до 2023 година. Ясно е, той ще е резерва на Цветкович.

Дъстли Мулдер в момента е на 35 години, но също прекрати активна спортна дейност. Миналата година той се върна в София, но като треньор на детски отбор от Нидерландия за участие на международен юношески турнир.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук