Халфът на Левски Борислав Цонев, който в момента лекува контузия в глезена, твърди че нашето първенство е по-силно от хърватското. Той дойде на „Герена“ от Интер Запрешич.

„Условията за футбол у нас са по-добри, отколкото тези в Хърватска. В момента българското първенство е доста силно. Неслучайно два отбора играят в групите на Лига Европа. Даже Локо Пловдив имаше шанс да елиминира Тотнъм – направи много хубав мач. Има четири-пет тима, които са силни – в това число слагам и Берое. В Хърватска го няма това нещо, там силен е само Динамо Загреб, защото Хайдук е в криза“, каза той в интервю за athletecastbg.buzzsprout.com.

„Аз съм „за“ да се разчита на повече българи. Така е сега и в Левски – като няма добра финансова стабилност, се дава шанс на млади играчи. Те имат отлична възможност да се докажат. Това само ще помогне на футбола ни.

Нормално бе след излизането ни с Ради да има спад. С новия треньор и ако има финансова стабилност, през пролетта отборът ще изглежда по друг начин.

Истината е, че състоянието на доста клубове е затруднено заради коронавируса.

Надявам се г-н Сираков и шефовете ни, като казват, че скоро ще се намери генерален спонсор, да е така и да се стабилизират нещата. Така Левски ще влезе в нормален режим“, коментира Цонев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук