Бившият защитник на Левски Игор Томашич ще помага на клуба за зимната селекция, пише „Тема Спорт“. Хърватинът е препоръчва на „сините“ играчи от местното първенство. Това ще бъдат млади таланти, които ще могат да бъдат взети като свободни агенти, и такива, които няма да искат големи заплати.

43-годишният Игор поддържа отлични отношения със собственика на Левски Наско Сираков. Той дори е дал мнението си за привличането на „Герена“ на Борислав Цонев. Както е известно, юношата на Левски носеше фланелката на Интер (Запрешич), преди да реши да се завърне в родния си клуб. Този тим изпадна миналия сезон от хърватския елит. Боби обаче имаше добри изяви за него и бе основна фигура. А агентът на Цонев е близък на бившия защитник на „сините“.

Седрик Бардон е друг от генерацията на Левски отпреди над 10 години, които очакват включване, за да помагат на Сираков при по-нататъшната му работа относно селекцията. Французинът обаче не е дал своята санкция за едно от новите попълнения на „сините“ – Тома Даске. На „Герена“ не са очаровани от качествата му, но заплатата му е относително ниска, защото подписа двегодишен договор.

LEVSKI.BG

Повечето от футболистите на Левски продължават с подготовката при домашни условия, което е наложено от необходимостта от карантиниране. Цели 16 футболисти от голямата група на сините са с положителни тестове за коронавирус и се готвят извън стадиона, пише „Тема спорт“. Те поддържат онлайн комуникация със спортно-техническото ръководство на тима и получават нови задания за тренировки. Няма случай на футболист, който тренира навън в нарушение на изискванията на РЗИ.

Първоначално едва 4-има футболисти дадоха положителни тестове, след това излязоха нови 7-8 позитивни, които бяха последвани и от играчи от националните гарнитури. Карантинирани бяха и служители от администрацията, между които и изпълнителният директор Павел Колев.

Очаква се най-късно в четвъртък всички футболисти и персоналът на клуба да дадат нови проби за коронавирус и едва след резултатите ще стане ясно дали в Левски ще има необходимия минимум от напълно здрави играчи, които да бъдат записани в тимовия лист за мача с ЦСКА-София, който по програма е в събота.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук