В Левски се молят за четирима играчи. Това е карето, което първо даде положителни проби за СОVID-19 – Стивън Петков, Матео Стаматов, Марин Петков и Георги Александров, пише „Мач Телеграф“. Те трябва да подновят тренировки през следващата седмица, когато изтича карантината им. За целта обаче трябва да дадат отрицателни тестове.

До този момент на „Герена“ са категорични, че с 2-3 изключения, нито един от заразените няма сериозни симптоми. Освен това се надяват също така, че някои от другите ще дадат по-рано два поредни отрицателни теста, които ще им позволи да бъдат на разположение на Славиша Стоянович.

LEVSKI.BG

Треньорът на Левски Славиша Стоянович вече работи по най-различни варианти за това как да изглеждат сините под негово ръководство. Сърбинът със словенски паспорт е отчел, че към момента съставът на сините е крайно небалансиран, пише „Тема спорт“. Изборът за отбраната е ограничен, а крайните защитници Ивайло Найденов и Матео Стаматов са почти без алтернатива. Опциите за средата на терена след контузиите на близнаците Борислав и Радослав Цоневи и продажбата на Стайн Спиерингс също са малко.

Най-голям е изборът за централен нападател. За върха на нападението Стоянович ще разполага с Найджъл Роберта, Валери Божинов, Стивън Петков и Илия Димитров, както и с младоците Марин и Мартин Петкови. Куриозното е, че нито един от изброените няма шампионатен гол в изиграните от сините 11 кръга в първенството.

Един от вариантите, върху който умува специалистът, е игра с двама в атака. Възможно е в други случаи Роберта да бъде пращан на крилото – тази роля не е чужда на нидерландеца.

Срещу ЦСКА-София обаче сините надали ще са с двама в нападение, защото просто няма да са кондиционно добре до тогава. Дербито е насрочено за 21 ноември, събота, от 15:00 часа на националния стадион. От Левски поискаха отлагането му, защото имат цели 16 играчи, заразени с C0VID-19. От СТК към БФС обаче мълчат. Повечето футболисти на сините ще излязат от карантина на 19 ноември, тоест ще са направили само една тренировка преди сблъсъка, ако той не бъде пренасрочен. Очаква се становището на БФС по казуса да излезе в началото на идващата седмица – понеделник или вторник.

LEVSKI.BG

16-те играчи на Левски, които са под карантина, тренират по индивидуални програми. Те ползват и онлайн връзка с треньорския щаб, пише „Тема спорт“. Натоварванията за тези, които са в добро състояние, са по-големи. Все пак подготовката при домашни условия е трудна, защото играчите няма как да тичат. Добрата новина е, че повечето заразени състезатели на сините са без симптоми.

Рехабилитацията на оперираните Борислав и Радослав Цоневи също протича при карантинни условия. Във видеоразговор със съотборника си Валери Божинов двамата изразиха надежди, че СТК към БФС ще вземе решение да отложи дербито с ЦСКА-София, за да има време отборът да има поне седмица за тренировки, преди да излезе в официален мач.

В момента на „Герена“ тренират само шестима играчи от първия отбор, както и вратар от школата. Това са играчите, на които Славиша Стоянович разчита на този етап.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук