Левски представи днес новия треньор на отбора Славиша Стоянович. Това стана на специална пресконференция, на която присъства и собственикът на „сините“ Наско Сираков. Събитието бе с начален час 10:30 часа в миксзоната пред сектор „В“ на стадион „Георги Аспарухов“.

„Славиша много обича Левски, разбрахме се много бързо. За да няма спекулации относно договора му – той е назначен, като спортен директор и треньор. Желая му успех. Може да бъде сигурен, че зад гърба си има целия клуб. Заради новите заразени в клуба разпускаме отбора до петък. Имам впечатления от работата на Славиша Стоянович още от преди 2 години. Говорих с много хора и нямаше нито едно отрицателно мнение за него. Левски намери правилния треньор. Не сме поставяли никакви условия на Стоянович. Единственото е, че започваме да изграждаме отбор за следващата година. Трябва да избегнем и грешките в селекцията. Докато не постигнем споразумение с Хубчев не можем да назначим старши треньор. Такива са правилата на БФС. Надявам се в следващите няколко дни да подпишем спонсорски договор и тогава да започнем разговорите с Хубчев.“, започна Наско Сираков.

„Щастлив съм, че съм в Левски. Знам, че клубът се намира в тежък период. Много хора ме питаха дали не съм луд, че поемам Левски. Има нещо по-важно от парите – емоцията, хората, които обичат и помагат на Левски. Съгласих се бързо да дойда. Искам да вдигнем Левски на крака и да се върнем бързо в челото. Не е лесно да се носи фланелката на Левски. Благодаря за получения шанс. Трябва да си свършим работата“, каза Стоянович.

„Много е труден моментът. Има много болни футболисти, има и национали. Предстои ни дерби с ЦСКА. За първи път съм в такава ситуация и не мога да кажа конкретно какво ще правим. Ще се движим ден за ден. Ще започнем тренировки и ще чакаме националите да се завърнат“, допълни сърбина.

„Гледал съм мачове на Левски и анализирах всичко, каквото е възможно. Едно е обаче да ги гледаш на живо, друго е пред компютъра. Има много нови играчи. Ще изчакам да видя всички на терена, а след това ще говорим по-конкретно какво искам от тях. Със сигурност има неща, които да подобрим. Лошото е, че в тези 14 дни няма да можем да работим сериозно и ще трябва да изчакаме“.

„Надявам се ситуацията със спортния директор да бъде решена по-скоро, тъй като съм треньор и работата ми е на терена. Договорът ми е за две години. Ще работя с настоящите помощници. Чакам и моя асистент от Словения. Може да остана повече от две години, може и по-малко. Зависи от играта, резултатите. Трябва да сме спокойни и да вярваме. Не е моментът за гръмки слова, сега трябва да работим“.

„Резултатите могат да се мерят с точки, с добра игра, с представяне на футболистите, с шампионска титла. Чакам да се запозная с играчите и да говорим какво се изисква от тях, както на терена, така и извън него. При мен няма промяна. Завинаги оставам рок енд рол. Искам рок енд рол и на терен, но дисциплиниран“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук