Освободен като свободен от ФК Льо Ман в края на миналия сезон, парижанинът Томас Даске премина в един от най-емблематичните български клубове: Левски София, пише ouest-france.fr. Непосредствено след загубата на „сините“ от Лудогорец, защитникът говори пред френската медия, за да сподели подробности за своя престой на „Герена“.

„Възможността да открия нов свят беше много интересна. Не съжалявам за тази промяна, която направих в моя живот, въпреки трудностите, които имаме с отбора. Миналата година клубът имаше големи финансови проблеми. Президентът напусна. След като ситуацията се изчисти, клубът е в процес на възстановяване“, коментира Даске.

„Отборът е млад и следователно допускаме доста наивни грешки. Загубихме двама много добри футболисти заради контузии в кръстните връзки на колената.“

„Левски е един от най-популярните клубове в България.“

„В процес сме на смяна на треньора.“

„Това, с което свързвах България преди да дойда? Поражението на Франция през 1993 година, с гола на Костадинов.“

„Нивото на игра е малко по-добро от Лига 2 на Франция“, добави французинът.

„Проблемът е, че имаме работа с първенство на две скорости – четири-пет отбора са с големи финансови възможности и останалия свят“, продължи той.

„Мястото, което заема Левски в момента в класирането не отговаря на реномето на отбора.“

„София е много красив град. Има добри ресторанти. Атмосферата е много готина. COVID-19 има, но няма нищо общо с безпокойствието, което се случва във Франция. Трябва да носим без маска, а от седмица играем при закрити врата.“

„Имам стари спомени от английския език, който учих в училище. Сега се потопих в книгите. Все още не го знам перфектно, но успявам да се разбера с моите съотборници“, каза още Тома Даске.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук