Един от основните акционери на Левски Тити Папазов коментира оставката на Георги Тодоров. Той разкри, че утре ръководството на „столетниците“ ще се събере и ще обмисли кой да е новият старши треньор на отбора. Папазов отправи призив към феновете на отбора да бъдат коректни към Георги Тодоров, който пое голям риск като пое отбора в много тежък момент.

„Приемането на оставка е процес, който не може да се реши индивидуално. Левски има Управителен съвет и Надзорен съвет. Силни думи от Георги Тодоров вчера, които имат своята основа и натрупвания, които са се случили в неговото съзнание. Той е достоен човек. На 10 юни, когато нямаше розови хоризонти пред клуба, той пое огромен риск да води Левски. Застана зад Наско Сираков“, сподели Тити пред БНТ.

„Трябва да разделим нещата на две – на спортно-техническа и морална част. Левскари, благодарности към всички вас за това, което правите, дори когато не получавате радост от футболистите на терена. Естествено ги и боли заради случващото се. Отговорност за представянето на отбора винаги има треньорът“.

„Това е съдбата на тази професия. Феновете не смятам, че са били агресивни. Това са нормални реакции. Но нека знаят, че Георги Тодоров през тези 4 месеца и половина е бил изключително важна фигура за това Левски да оцелява. Тази година имаме друг шампионат в главата. Поради този факт и кредитът на публиката беше доста голям. Всички сме се вглъбили спасяването на Левски“.

„Не може само Георги Тодоров да бъде съден. Ако е категоричен в своето решение, той има своето място в Левски. Неговото желание беше да се заложи на момчета от школата. Съдбата за пореден път не беше благосклонна и заради случилото се с братя Цоневи“.

„Георги Тодоров пое риска да поеме отбора и да работи с млади момчета, които ги познава от академията. Грехота е, аз тренирам баскетбол, разбирам от психология. Вчера си говорихме с целия треньорски щаб до 00:30. При наличието на Наско Сираков в Левски е глупаво аз да изразявам мнение кой трябва да застане начело на тима. Има 48 часа време до следващата тренировка. Всяко решение сме го правили с мисъл за Левски. Ще се постараем да направим най-доброто не отборът да играе добре, а да намерим начин да се отблагодарим на милионите фенове на Левски. Представяте ли си какви щяха да бъдат резултатите от дарителската кампания, ако имахме успехи и на терена“, заяви Папазов.

„Утре ще се съберем и ще мислим кой да е новият треньор, тежък момент е. Призовавам цяла „синя“ България да бъде коректна към Георги Тодоров. Раздам се, че има такива хора, които го защитават, защото в България сме големи хейтъри и гледаме само лошото“, допълни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук