Levski Family и фенклуб Редута организираха и проведоха втори пореден турнир в рамките на кампанията за построяване на бюст-паметник на Георги Аспарухов в градинката срещу родната му къща в квартал Редута. Както вече нашите читатели знаят, Gerena.bg и Levski Family организираха онлайн търг и продадоха фланелката на Иван Горанов, а средствата от продажбата на артикула също ще бъдат дарени за построяването на бюст-паметника на Гунди. Проектът включва още цялостно облагородяване на градинката със съответното озеленяване, осветление, пейки, огради и е на стойност приблизително 30 000 лв. Половината сума вече е събрана.


В турнира участие взеха 32 отбора, разпределени в 8 групи от по 4 тима. Отделно има отбори, които участват дистанционно, внасяйки символичната такса за участие от 100 лв., като например Blue Boys Troyan, Blue Noisy Boys – Шумен, ОСВ Велико Търново, внесли 160 лв, Костенец и др. Дарения се получават и от различни фенклубове от страната – Ветерани Люлин (630 лв), Ултрас Левски Разлог (500 лв), Ултра Варна, както и от физически лица, списъкът на които е твърде дълът. На фейсбук страниците на Levski Family и Редута, периодично се провеждат и онлайн благотворителни търгове, приходите от които се добавят за каузата. Наскоро Редута организира серия от подобни търгове и събра над 2000 лева. 


След доста оспорвани и интересни мачове, в крайна сметка до финала стигнаха Левски София футзал и Шпиц команда. Редовното време завърши наравно 0:0, но при дузпите играчите на Левски София футзал бяха по-точни и в крайна сметка спечелиха купата на турнира.

Главната цел на организаторите е бюстът да бъде издигнат в градинката на ъгъла на ул. Детелин Войвода и Братя Пешеви в Редута преди 30 юни 2021 година, когато се навършват 50 години от трагичната гибел на Гунди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук