Според направената анкета в социалната мрежа Фейсбук читателите на Gerena.bg пожелаха с пълно мнозинство да създадем рубрика, в която те да се запознават с това, какво пишат печатните издания за Левски. Днес даваме старт на това начинание. Рубриката ще се нарича „Пресата за Левски“ и ще ви запознава с новините от българската преса ежедневно.

levski.bg

Левски вече се оглежда за нов треньор. След поредното признание на временния наставник Георги Тодоров, че не знае точно докога ще издържи в този стил на работа и без резултати, от „Герена“ са принудени навреме да търсят специалист, който да бъде постоянно назначение, пише „Тема спорт“. След поражението от Славия с 0:1 в „Овча купел“ Тодоров отново намекна, че може да си тръгне, въпреки че се ползва с доверието на ръководството.

„Почти във всеки мач правим глупости и допускаме леки голове. Не знам докога ще изтърпя това обаче. Губим пореден мач по изключително наивен начин. Липсват ни майсторство и опит, не агресия“, каза той.

Обсъждат се варианти с Живко Миланов или някой от другите настоящи помощници Димитър Телкийски и Тодор Симов, но с оглед голямата вероятност Левски тепърва да слиза още в класирането, е по-възможно да се заложи на доказано име. В момента сините са на девето място, но им предстои много тежка програма. Собственикът Наско Сираков каза наскоро в интервю за БНР, че е готов да хваща басове, че Тодоров ще остане на поста си до Нова година, но ситуацията вече взе да излиза извън контрол, а търпението на публиката започва да се изчерпва и са необходими промени. Нов треньор обаче едва ли би се съгласил да поеме нещата в движение при неясното финансово бъдеще пред клуба, а и чисто спортно-технически пред тима няма перспектива скоро да заприлича на отбор поради непрекъснатите кадрови проблеми.

Повече от ясно е, че следващият треньор на Левски ще бъде българин, и то с ниски финансови претенции. Клубът дължи голяма сума на последния треньор Петър Хубчев и неговите асистенти.

Наскоро изпълнителният директор Павел Колев заяви, че след като е преглеждал документите, е установил, че в последните години абсолютно всички наставници са измъквали неустойки от Левски. Гошо Тодоров почти сигурно ще остане на работа в детско-юношеската школа на клуба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук