Вчерашният ден бе белязан от няколко лоши новини, свързани с отбора на Левски. Първата такава, която се появи в медийното пространство бе свързана с халфа Радослав Цонев, който се оказа, че има скъсана предна кръстна връзка на коляното и ще се подложи на операция в следващите дни. Това значи, че Цонев ще трябва да се възстановява около поне 6 месеца. Окончателната диагноза дойде след направените вчера изследвания на 25-годишния футболист. До последно треньорският щаб на „сините“ таяха надежда, че ядрено-магнитният резонанс няма да потвърди констатираното на първоначалните прегледи. За съжаление на сините фенове и ръководството на тима Радослав ще трябва да легне под ножа.

След неприятната новина за контузията на Цонев, дойде такава и от централата на БФС. Вчера стана ясно, че Левски ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия с един мач без публика заради масовото сбиването на „сини“ привърженици на трибуните по време на двубоя с Ботев Пловдив. Столичният град също така е глобен с 3 хиляди лева имуществена санкция. Левски ще трябва да плати и всички щети на стадиона в „Коматево“.

След сбиването на организираните фенове от двете големи „сини“ фракции, дойде и острата реакция от страна на НКП, които скочиха на ръководството на Левски. Феновете публикуваха своята гледна точка за случващото се в клуба, като отправиха остра критика към собственика на „сините“ Наско Сираков. 

Публикуваме написаното в официалния сайт на НКП по повод инцидента в Пловдив без редакторска намеса:

„Защо стана така?

Минаха повече от 100 дни откакто Наско Сираков получи мажоритарния пакет от акциите на „ПФК Левски“ АД. Оттогава се случиха много неща, а още повече не се случиха, които доведоха до ситуацията, в която сме днес.

От самото начало Сираков заяви, че Левски ще се превърне в организиран Клуб и ще гарантира пълна прозрачност. В същото време на Герена продължава да цари пълен хаос. Ще се спрем главно на засилващите се неуредици в отношенията между Клуб и привърженици, както и тези между самите привърженици.

Проведоха се поредица от срещи, бяха поети редица ангажименти от страна на собственика и ръководството на Клуба, които не бяха изпълнени. Левски продължава да няма назначен и функциониращ SLO въпреки, че това е част от изискванията на UEFA за лицензиране на футболните клубове. Левски не обезпечава безопасността за привържениците по време на гостуванията на отбора. Стюарди няма.

Има една бутафорна фигура на щат в Клуба, наречена „Секюрити мениджър“, който не само, че не се справя със задълженията си, но дори и не посещава всички срещи. За сметка на това, солидната му заплата е част от разходите, които ние привържениците сме „длъжни“ да покриваме. Въпросният „специалист“ е част от „екипа“, назначен от „бившия“ собственик Васил Божков.

Сираков и Колев многократно заявиха пред нас, както и в публичното пространство, че Левски няма да взима страна и няма да става адвокат на която и да било група в конфликта между привържениците. Същевременно на пресконференция от Клуба беше изнесена манипулативна информация, която послужи за основа на поредния клеветнически текст, изпълнен с множество лъжи, нападки и обвинения от една група привърженици, към друга.

Наложи се да участваме в две срещи със собственика и ръководството на Клуба, с цел изясняване и уточняване на недоразуменията. Клубът пое ангажимент да направи публични опровержения на голяма част от клеветите и обвиненията, които бяха направени към нас. Това до момента все още не се е случило.

В „ПФК Левски“ АД беше формиран меко казано любопитен Управителен съвет. Ще следим с голям интерес работата на г-н Илия Христов, в качеството му на координатор от страна на Клуба за работа с привържениците. До сега не сме забелязали да е свършил нещо полезно в тази област.

Остро се противопоставяме на внушенията, които твърде дълго и натрапчиво се насаждат и разпространяват чрез медиите и представители на Клуба. А именно, че управленската неадекватност и немощ от страна на силните хора в Левски, неизменно се оправдава с „най-големия проблем“ за Левски – разделението в публиката!

За близо четири месеца, новият собственик на ПФК Левски и неговият екип така и не представиха, какъвто и да било план за справяне със ситуацията, кампанията за така наречените „членски карти“ все още не е обявена официално, а проектът за генериране на значителни средства от излъчване на домакинските срещи на отбора потъна в небитието. Липсата на идеи и план за действие и управление показва абсолютната несъстоятелност на сегашното ръководство на ПФК Левски.

Преди инцидентите от последните две гостувания на отбора, „Националният клуб на привържениците на Левски“ многократно предупреди ръководството и по-специално Наско Сираков да вземат необходимите мерки, на което те реагираха с пренебрежение.

И защо стана така? Стана така, защото Клубът твърди, че основният проблем на Левски е конфликтът между привържениците. Всъщност, прикривайки своята неспособност да управлява, неизвършвайки една от основните си и задължителни функции, провокира въпросния конфликт да се задълбочава.

А ние се чудим дали това е случайно…“

На фона на всички тези новини, дойде и една добра. След вчерашния ден се разбра, че новопривлеченият халф Андриан Краев ще заеме мястото на Радослав Цонев в халфовата линия на „столетниците“ и ще направи официален дебют със синята фланелка, започвайки като титуляр в двубоя с Ботев (Враца). Мачът между двата тима е в събота от 20:15 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Вижте тази публикация в Instagram.

💙

Публикация, споделена от Andrian Kraev (@andriankraev) на

Водещата новина от вчера бе, че от „Герена“ се похвалиха с нов рекламен партньор и това идва като светъл лъч в тунела от неприятни новини. Левски обявиха сътрудничеството си със застрахователното дружество „Бул инс“. Стана ясно, че „сините“ привърженици ще могат да се възползват от 5% отстъпка от застраховката си „Гражданска отговорност“ или КАСКО.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук