Пловдивският Районен съд наложи забрана за посещения на спортни мероприятия и обществено полезен труд на 40 от привържениците на Левски, които бяха задържани по време на вчерашния двубой между „сините“ и „канарчетата“. Това се случи след масово сбиване между двете фенски фракции на „столетниците“ – Ултрас Левски и София – Запад. Делата бяха гледани днес на открити врата от няколко съдебни състава.

На 26 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 60 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На 7 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца. И на един от нарушителите наказанието е „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 120 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и два месеца.

На един от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

Около 21,30ч. по време на мача, в обособената зона на феновете на „Левски“ – София, запалянковците изпочупиха металните заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и пластмасови седалки.

Решенията на Съда не са окончателни и подлежат на обжалване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук